Linux-koe – Verkon käyttöjärjestelmät 8

Koe kurssille Verkon käyttöjärjestelmät 8.
Tervetuloa ylläpitämään AivoBotti Oy:n järjestelmiä.
Tarvitsemme weppipalvelimen ja siihen käyttäjien kotisivut. Voit ylläpitää konetta Havajilta, joten laita etäkäyttö toimimaan.
Osaat kuulemma keskitettyä hallintaa. Meille tulee huomenna 100 uutta konetta. Niihin pitää asentaa ainakin paketit python, curl, gcc ja openssh-server. Myöhemmin valitsemme sitten lisää paketteja, joten tee päivittämisestä helppoa. Kaikista ohjelmista pitää saada uusimmat varastosta löytyvät versiot viimeisimmillä tietoturvapäivityksillä. (Voit tehdä vaikka metapaketin).
Jos olet niin suuri guru kuin huhut kertovat (ja kaikki muu toimii), voit vielä tehdä meille pakettivaraston. (Reprepro saattaisi olla kätevin tapa). Tässä pitäisi olla haastetta myös kaikkein edistyneimmille.
Näytä meille, mitä osaat! (Ja laita lopuksi testit kaikesta näkyviin ruudulle, niin että tietohallintopäällikkömme voi tarkistaa työsi vain vilkaisemalla ruutua).

Posted in Uncategorized | Tagged , | 1 Comment

One Response to Linux-koe – Verkon käyttöjärjestelmät 8

  1. Jussi Ranta-Muotio says:

    Kurssi oli lyhyt mutta mielestäni hyvä ja opettavainen. SSH ja metapakettien luonti olivat varsinkin hyödyllisen tuntuisia asioita. Testissä vaadittiin kurssilla käytyjä tärkeimpiä asioita, joten se ajoi asiansa. Voin suositella kurssia kaikille tapaamilleni ihmisille!