Aikataulu – ICT-yrittäjyys bus4tn005-4

Yrittäjyys ja yritykset tutuiksi itse tutkimalla. Vieraillaan yrityksissä ja analysoidaan niiden liiketoimintaa.
Edellinen toteutus – viimeksi vierailtiin yrityksessä, joka murtautuu tietokoneisiin; kuultiin, kuinka opiskelija tienaa kotisivuillaan; ja nähtiin pelin tekemistä startupissa.
Opinto-oppaan kuvaus

Alustava aikataulu

Kurssin päivittyvä, virallinen aikataulu on Moodlessa (edellyttää kirjautumista).

w03 ti 2013-01-15 08:00 Aloitus: tavoitteet, suoritukset, ryhmäjako, ensimmäiset kokoukset. Kaikki ryhmät yhdessä h3003.
w06 ti 08:00 DL: Tarinan yrittäjä valittu
w07 ti 08:00 DL: Yritysten taustat ja väliraportti
w13 ti 08:00 DL: Yrittäjän tarina
w18 ti 08:00 DL: Analyysit ja haastattelut yrityksistä
w20 ti 2013-05-14 08:00 Esitykset. Kaikki ryhmät yhdessä h3003.

Lisäksi ryhmän omat tapaamiset, kokoukset ryhmän ohjaajan ja vierailut yrityksissä. Tehtävät saa palauttaa jo ennen määräaikaa, niin ei tarvitse käyttää esim. vappuaattoa (w18) läksyihin.

Posted in Uncategorized | Tagged , , , , , , | 5 Comments

5 Responses to Aikataulu – ICT-yrittäjyys bus4tn005-4

 1. Kurssi oli mielenkiintoinen ja vapaa, voisiko jopa sanoa yrittäjämäinen aikataulu oli uusi kokemus. Opin lisää omatoimisen työskentyn hyvistä ja huonoista puolista sekä ylipäätänsä sain vähän kosketusta yrityselämään, mikä on aina hyvä. Mitä en kurssin puitteissa täysin sisäistänyt oli kriittisyys tarjolla olevaa tietoa kohtaan.
  Kuten muut jo mainitsivat, yksi yhteinen tapaamiskerta olisi voinut olla hyvä, jossa oltaisiin vähän katsottu missä mennään ja mitä vielä puuttuu. Voisi tosin vielä mainita, että nimen perusteella luulin aluksi, että kurssilla opittaisiin yksityiskohtaisemmin yrityksen perustamisen vaatimuksia ja käytäntöjä. Mahdollisesti tulevilla toteutuksilla?
  All in all minusta kurssi oli ehdottomasti käymisen arvoinen ja voin suositella sitä muille, joita yrittäjyys kiinnostaa.

 2. Opin kurssilla etsimään tietoa yrityksistä eri lähteistä. Jos tarvitsen tietoja jostakin yrityksestä niin osaan nyt helposti löytää tiedot. Myös mukavasti kokemusta haastattelemisesta. Sen verran kurssia voisi kehittää että vaikka oman ryhmän ja ohjaajan kanssa tapaamisia oli riittävästi niin voisi olla myös muuutama yhteinen tapaaminen enemmän kaikkien kurssilaisten ja opettajien kanssa. Suosittelen kurssia muillekin.

 3. Opin kurssilla paljon yritysmaailman eri vaiheista, tarpeista, haasteista ja liiketoiminnasta yleensä ja sain paljon laajemman käsityksen koko ICT-alan etenkin kaupallisesta puolesta. Uusia tietotaitojani voin hyödyntää lähes aina yrittäjyydestä ja ICT:stä keskusteltaessa. Paljon en menisi muuttamaan kurssin sisältöä, aikataulu oli poikkeuksellinen ja ainakin minulle toimi hyvin, mutta yhteydenpitoa etänä ja paikan päällä täytyisi ehkä hieman parantaa. Voin kumminkin suositella kurssia varauksetta kaikille yrittäjydestä ja ICT-alasta kiinnostuneille.

 4. Niko Kiurj says:

  Oli ehdottomasti hyvä valinta antaa kurssilla vapaat kädet, niin yrityksien etsimisessä / valinnassa, kuin kurssin edetessäkin. Muiden kurssilaisten esitykset olivat myös mielenkiintosia, ja olisi ollut mukava kuunnella myös yhä useammasta. Kurssissa voisi ehkä olla muutama välitapaaminen koko ryhmän kesken, jossa voitaisiin käydä läpi missä vaiheessa ollaan ja millasia yrityksiä muut ovat katselleet (ja nähtäisiin jo siinä jos valittu samoja yrityksiä). Kurssia voin suositella kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille, ja jotka toivoisivat kurssilta vapaat kädet.

 5. Lauri Soivi says:

  Opin todella paljon uutta yritysten toiminnasta. Opin myös pelialasta ja pelialanyrityksistä paljon uutta. Tästä tulee varmasti olemaan hyötyä erittäin paljon, jos tulevaisuudessa tulen toimimaan jossakin pelialanyrityksessä. Kurssin toteutus oli hyvä. Kurssi vaati oma-aloittesuutta, joka toimii hyvin motivoituneille ja kiinnostuneille opiskelijoilla. Näin vapaat kädet isomman ryhmien toiminnassa voisi tuottaa hankaluuksia. Olen jo suositellut kurssia opiskelutovereilleni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *