Koe – Linux palvelimena ict4tn003-6

KoodiApina Oy – tehtävä

Linux palvelimena 6 illan koe. Tehtävä päivittyi kokeen edetessä. Kokeen ratkaiseminen edellytti sovellusten käyttämistä tavalla, jota ei sellaisenaan harjoiteltu kurssilla.

Pian saamme 20 työasemaa ja niiden eteen asiantuntijoita – ja ehkä pian toiset 20 lisää. Koneisiin pitää asentaa KoodiApinan Virallinen OhjelmaPaketti ™.

Kokeile valmiiksi tarvittavat palvelut ja sovellukset koneellasi. Tee esimerkki asennuksen automatisoinnista asentamalla paketillasi kolme versionhallintaan liittyvää ohjelmaa (git ym).

Tähtäätkö huipputulokseen? Suojaa ohjelmavarasto allekirjoituksilla siirron aikana tapahtuvaa vihamielistä muuntelua vastaan.

Asiantuntijamme KoodiApinalla syövät omaa koiranruokaansa. Haluamme siis asentaa koneisiin itse kirjoittamaamme softaa. Tee yksinkertainen skripti tai ohjelma, joka kertoo järjestelmän tilasta. Paketoi se ja demonstroi, kuinka se asennetaan työasemillemme.

Onnea matkaan!

Ajassa loppu-27 min: tarvitsemme autossh:n kaikkiin työasemiin, lisäisitkö sen KoodiApinan Viralliseen Pakettiin(tm)?

Ajassa loppu-23 min: tarvitsemme intranetin, asentaisitko meille jonkin wikin?

Säännöt

Pöydälle saa ottaa: henkilöllisyystodistus, juotavaa, liveromppu. Kännykkä kiinni.

Kiellettyä: Älä kirjaudu muualle kuin tässä kokeessa asentamallesi koneelle. Älä vilkuile toisten monitoreja. Älä juttele kenenkään kanssa äläkä muutenkaan kommunikoi kaksisuuntaisesti. Älä käytä mitään muistiinpanoja, jotka eivät ole julkisesti internetissä.

Kiellettyä: Verkkojen ja toisten palveluiden häirintä on kiellettyä. Älä siis käytä kuormitustyökaluja muihin osoitteisiin kuin omaan koneeseesi.

Sallittua: Nettisurffailu, julkisessa internetissä olevat sivut.

Kokeen valvoja saattaa tarkastella kaikkea, mitä koneilla tehdään. Älä siis käsittele koneilla oikeassa elämässä luottamuksellista materiaalia.

Posted in Uncategorized | Tagged , , , , , | 5 Comments

5 Responses to Koe – Linux palvelimena ict4tn003-6

 1. Jari Laurila says:

  Kurssilla oli paljon hyödyllistä asiaa, vie vain aikaa sisäistää kaikki. Hyödyllisimmäksi asiaksi uskon käänteisproxyn Apachessa. Voisin suositella kurssia muillekin Linuxista kiinnostuneilla. Xubuntun Xcfe-työpöytä oli kiva.

  Hyvä pläjäys LInux-tietoutta.

 2. Jani Hurme says:

  Tuli opittua hyödyllistä tietoa jonkin verran. Osaa opitusta voin hyödyntää työpaikalla, osaa en. Loppuosa kurssista oli mielenkiintoisempaa kuin alussa.

  Koe oli turhan epämääräinen, eikä työelämässä koskaan tehdä asioita näin kiireellä.
  No ihan ok näinkin. Suosittelen muillekin.

  Ja joo, jos ei ollut kaikilla tunneilla niin aika lahjakkaasti meinasi tipahtaa kyydistä. Siihen pitäisi saada parannusta, aina ei vain ole mahd. olla paikalla.
  Tehtävien palautus -> sama aika joka viikko ennen tunteja. Ei saa rokottaa siitä jos myöhästyminen tehtävien palautuksessa johtui takarajan muuttumisesta!

 3. Tommi Piironen says:

  Kurssi oli yleisesti sanoen tosi hyvä. Kurssin aikana oppi paljon uusia asioita Linuxin-palvelinpuolesta. Kurssilla käsiteltiin käytännön sovelluksia ja tekniikoita joilla on varmasti käyttöä tulevaisuudessa

  Voisin suositella kurssia kollegalle

 4. A. Ursin says:

  Hyvä kurssi, vaikkakin haastava. Opin paljon itselleni uusia asioita, varsinkin sellaisia joita ei välttämättä oppisi itsekseen Linuxia opetellessa. WordPressin asentaminen oli varmaankin mieluisin aihe. Suosittelen kurssia muillekin.

 5. Ida says:

  Hyvä kurssi, asiantuntevaa opetusta, tiukkaa asiaa.

  Tunnit menee vauhdikkaasti ja muistiinpanoja ei usein ehdi tekemään ja onkin hyvä
  että keskitytään seuraamaan opetusta.

  Olisi kuitenkin hyvä jos vaikka moodleen saisi tunnin jälkeen muutamalla ranskalaisella viivalla pikaiset muistiinpanot

  - nämä asiat käytiin
  - näihin komentoihin ja ohjelmiin tutustuttiin

  niin kotona palaisi tunnin asiat vielä paremmin mieleen.

  Kiitos kurssista Tero!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Recent Posts

 • Picks

 • Boxing Clock for AndroidOcton8 Diving T-ShirtsShaking Tower Panda Android GameLearn Chinese with Android
 • Student projects