Aikataulu – Linuxin projekti – ict4tn018-2 syksyllä 2013

Tavoite: julkaise oma vapaisiin ohjelmistoihin perustuva projekti.

Aikataulu

w44 Ryhmäytyminen ja aloitus (lähiopetus)

w45 Projektisuunnitelman palautus Moodleen, DL.
w46 Tilannekatsaus (lähiopetus)
w49 Lopputuloksen julkaisu DL 2013-12-04
w50 Projektien esittely (lähiopetus)
w51 Projektien esittely (lähiopetus)

Vanhoja toteutuksia

2012 syksy: Linux projekti 1
2012 kevät: Linux-projekti – Järjestelmäprojekti I ict4tn007-3a

Posted in Uncategorized | Tagged , , , , , | 7 Comments

7 Responses to Aikataulu – Linuxin projekti – ict4tn018-2 syksyllä 2013

  1. Aleksi Jauhiainen says:

    Projektin tulokset löytyvät täältä:
    http://aleks1j.wordpress.com/tag/linux-projekti/

  2. Tein oman projektini owncloud:sta.
    Pidin kurssista paljon, sillä kurssin sisällön suhteen sai vapaat kädet.
    Oli hyvä että opiskelija sai suunnitella sekä toteuttaa projektin täysin itse, ilman mitään suurempia rajoitteita.
    Opettajan palaute oli erittäin hyödyllistä sekä projektin alussa että lopussa. Myös palautteen sisältö oli asiallista ja siitä oli aina hyötyä.
    Voin suositella kurssia myös muille opisleilijoille.

  3. Antti Pitkänen says:

    Tulin kurssille suoraan Linux basics -kurssilta. Oma tavoitteeni projektille oli hyödyntää oppimiani taitojani, ja koodata pieni NodeJS-sovellus käyttämällä Linuxia palvelimena.
    Lopulta kotikoneelta oli hienoa näyttää toimiva web-sovellus, ja olin onnistunut omassa tavoitteessani.
    Vapaus vetää oma projekti alusta loppuun oli myös itselle hieno asia. Olen myös suuresti yllättynyt, että muut projektit vaikuttivat esitysten perusteella erittäin tasokkailta. Kanssaopiskelijoilla on hienoja ideoita, ja niistä sai itse oppia sekä virikkeitä. Myös avoin palautekeskustelu itsen ja muiden esitysten kohdalla avasi projektien sisältöä syvemmin. Keskusteleva ote projektien lopputuloksista toi paremmin ainakin itselle esille kehityskohteita ja ajatuksia jatkoa varten.

  4. Kurssipalaute:
    Kurssi oli mielenkiintoinen ja kaikkien projektit olivat hienoja. Näki miten paljon kaikenlaista voi tietokoneella tehdä ja halu oppia lisää kasvoi. Kurssilla oppi hyvin ajankäyttöä ja djangoon tutuestuessa perus linuxkäyttämisen varmuus kasvoi kovasti.
    Oma projekti ylittää hieman oman osaamistason eikä haluttuun lopputulokseen ole vielä aivan päästy. Jatkamme Samun kanssa kuitenkin yrittämistä sillä tekeminen on mielenkiintoista ja haastavaa, mutta toisinaan turhauttavaa (mikä ei ole huono asia) kun taidot vain yksinkertaisesti loppuvat kesken.
    Kurssia en suosittelisi vielä ensimmäisen vuoden opiskelijoille, ellei aikaisempaa kokemusta ole runsaasti.

  5. Tomi Piri says:

    Projekti – WordPress Multisite:
    http://myy.haaga-helia.fi/~a1100281/ICT4TN018-02/
    Erittäin hyvä kurssi. Suosittelen kenelle tahansa, joka haluaa tehdä itsenäisesti oman Linuksiin pohjautuvan projektin. Jos on hyviä ideoita niin tällä kurssilla niitä pääsee vapaasti toteuttamaan.
    Kurssin aikana opin mitä oman projektin tekeminen oikeasti on. Oli mielenkiintoista nähdä mitä käy kun ottaa täysin itse vastuun omasta projektistaan ja omasta työpanoksestaan.
    Kurssilla olisi voinut olla ainakin yksi tilannekatsaustunti lisää, jossa käytäisiin läpi sen hetkinen tilanne ja saisi hieman palautetta projektista.
    Kurssin päätteeksi oli erittäin mielenkiintoista nähdä mitä muut opiskelijat olivat saaneet aikaan.

  6. Joni Junni says:

    Projekti oli mielestäni mielenkiintoinen ja hyödyllinen jatkossa kehitysprojektien suhteen. Opin projektin aikana OpenStackin asennuksen testausympäristöön sekä projektinhallintaa.
    Kurssin tekeminen omatoimisesti oli hieman raskaampaa kuin ohjatusti, mutta palkitsevaa kun projekti onnistui.
    Esitykset olivat mielenkiintoisia ja toi itselleni mielenkiintoisia aiheita tutkittavaksi tulevaisuudessa. Opettajan palaute oli rakentavaa ja sillä tavoin hyödyllistä kehittymisen suhteen.
    http://jonijunni.com/category/school/linux-project/

  7. Keksitty says:

    Linux-projekti -kurssi on hyvä keino opettaa itselleen jotain uutta ja mielenkiintoista. Minulla ei ollut vaikeuksia saada projektia suoritetuksi ajallaan, koska projektiini valitsin komponentteja mitä tulen käyttämään myöhemminkin. Mielestäni tämänkaltaiselle kurssille on hyvä juurikin muutama tapaaminen, eikä enempää.
    Positiivista: nopea arvostelu.
    Negatiivista: Tunnit loppuvat 11:45, joten ei ole suotavaa syyllistää ajoissa syömään haluavia oppilaita, että nämä eivät kuitenkaan anna palautetta kotoa, jos palautteen antaminen on pakollista tulisi se antaa tehtäväksi ennen kuin tunnit ovat jo virallisesti loppuneet. Palautetta pitäisi myös pystyä antamaan nimettömästi, jotta se voisi olla rakentavaa.