Mobiilituotekehitys

Mobiilituotekehitys -kurssin palautetta ja harjoituksia.

Katso myös aikataulu kommentteineen: Aikataulu – Mobiilituotekehitys bus4tn008-5 syksyllä 2015.

Vapaamuotoinen palaute kommentteihin. Päivitän tekstiin aikanaan esimerkkejä kurssitöistä, ja niitä voit halutessasi lisätä myös kommentteihin.
Vapaamuotoiseen palautteeseen saa kirjoittaa mitä vain, eikä kysymyksiä tarvitse toistaa. Mutta tässä vinkiksi:

  • Opitko jotakin – eli osaatko nyt mobiiliohjelmoinnista sellaista, mitä et osannut ennen kurssia?
  • Oliko opittu hyödyllistä? Luuletko, että sille on käyttöä esim tulevaisuudessa töissä tai kotona?
  • Miten voisin parantaa kurssia?
  • Missä aiot hyödyntää taitoja kurssin ulkopuolella? Töissä, harrastuksissa, muualla?
  • Viihdyitkö kurssilla?
  • Suosittelisitko kurssia? Kenelle? Koulutoverille tai kollegalle?

Numeerinen palaute e-lomakkeella.

Posted in Uncategorized | 10 Comments

10 Responses to Mobiilituotekehitys

  1. Android studio sekä cordova alustat olivat täysin uusia, ei myöskaan java script kokemusta ollut ennen kurssia. Hyödyllisiä työkaluja jos keksii projekti ideoita. Klo 8 aamuilla it-opiskelijat ovat varmaan aika väsyneitä, keskittymistä se ei helpota. Aioin miettiä ideoita mobiili applikaatioista, jos tulee ideaa, lähden niitä toteuttamaan harrastus mielessä.
    Hieman sekavaa oli opetella kahta alustaa tällä tavalla, että opetellaan yhtä pari viikkoa ja sitten muutetaan toiseen alustaa yhtäkkiä. Ei ole mitään parannus ehdotusta sinänsä, mutta ehkä kommentista on apua.

  2. Jani Tapaninen says:

    Opin mobiilituotekehityksen perusteet ja julkaisun. En ollut ennen kurssia ohjelmoinut mobiilille yhtään mitään. Taidoille on varmasti käyttöä tulevaisuudessa. Android studio jäi vähän cordovan varjoon, sillä cordova on helpompi ottaa haltuun näin “lyhyellä” opilla.

  3. Juuso Heikkinen says:

    Kurssi oli mielenkiintoinen ja sen tehtävien kautta pääsin hyvin tutustumaan jQueryyn ja Bootstrappiin, joita tulen jatkossa varmasti käyttämään. Myös Android Studio osuus oli mieleenpainuva ja itse sovellus toimiva. Kurssin parasta antia oli ehdottomasti rakentaa niin lopputyönä ryhmässä kuin yhtenä harjoitustyönä yksin mobiili/html-pelejä.
    Kiitos kurssista ja mukavaa joulun odotusta.

  4. Antti Stenman says:

    Kurssin aikana opin paljon uusia asioita. Uskon että kurssilla opituista asioista on minulle huomattavaa hyötyä myös tulevaisuudessa. Viihdyin kurssilla hyvin ja suosittelen sitä lämpimästi kaikille opiskelijatovereilleni.

  5. Rainer Uppala says:

    Kurssin cordova-osuus oli mielestäni opettavainen, sillä jatkuvat tehtävät paransivat osaamistani monelta osalta html-sivujen luonnissa. Android Studion oppiminen jäi mielestäni hieman vajaavaiseksi, mutta se johtuu osittain siitä että en tehnyt loppuprojektiani sen avulla. Kurssilla opituista taidoista tulee ehdottomasti olemaan hyötyä tulevaisuudessa, sillä aion jatkaa javascriptin ja jQueryn opiskelua ja käyttää niitä myöhemminkin.
    Kurssia voisi parantaa viihtyvyyden osalta. Minulla ei ollut ongelmaa viihtyvyyden kanssa, mutta tiedän monia jotka eivät viihtyneet tunneilla toisen opettajan intensiivisen opetustyylin takia. Suosittelisin kurssia silti mobiilituotekehityksestä kiinnostuneille, sillä tunneilla sai hyvin palautetta omasta osaamisesta, sekä yleisiä vinkkejä ohjelmistonkehittämisestä.

  6. Lähtötasoa ja nykyistä tasoa vertaillen ero on melko huikea. Lähtötasona oli tosiaan nolla. Tämä huomioon ottaen vaatimusstaso oli varsinkin alussa ehkä turhan korkea. Kaikesta tuli silti selvittyä, ja paljon hyödyllistä nippelitietoa jäi myös päähän.

  7. Jesse Takkinen says:

    Minulla oli jo jonkin verran entuudestaan kokemusta Cordovasta, mutta opin paljon uutta Android Java -mobiilikehityksestä. Kurssi antaa hyvät valmiudet omien mobiiliprojektien itsenäiseen suunnitteluun ja kehittämiseen. Kursilla käydään läpi mobiiliohjelmoinnin perusteista aina ohjelmien julkaisemiseen ja markkinoimiseen saakka. Kurssin suorittaja voivat itse valita, haluavatko toteuttaa ohejlmansa käyttäen Cordovaa/HTML5 tai Javaa.
    Kurssin antamia valmiuksia mobiiliohjelmien kehityksessä voi käyttää tulevaisuudessa hyväksi vaikka tulevissa projekteissa tai palveluiden protoilussa.
    Viihdyin kurssilla ja voin omasta puolestani suositella kurssia mobiiliohjelmoimisen aloittamisesta kiinnostuneille ihmisille.

  8. Ihan hyvä kurssi, vähän liikaa sisältöä kuuteen opintopisteeseen mielestäni. Perusteet kumminkin opin hyvin, Android Studio ja Cordova eivät ennen kurssia olleet kovin tuttuja. HTML, CSS ja JavaScript olivat tuttuja ennestään ja kurssi paransi taitojani niiden osalta. Koen oppineeni mobiilituotteen suunnittelua ja kehittämistä ihan kohtuullisella tasolla. Olisin varmasti saanut kurssista enemmän irti jos olisi ollut enemmän aikaa sille.

  9. Asa says:

    Opin parempia käytäntöjä mobiililähtöiseen koodaamiseen, sekä Android -puolen natiivikoodausta, mistä minulla ei ollut aiempaa kokemusta. Cordovasta/Phonegapista minulla oli jo aiempaa kokemusta, jota sain laajennettua.
    Mobiililaitteille koodaaminen ei sinänsä ole pääintressini, mutta jatkossa se voisi olla yksi potentiaalinen alusta, jolle kehittää peliä vapaa-ajalla.
    Kurssilla voisi olla hyödyllistä ottaa vähän laajempi crash course javascriptiin ja jqueryyn. Monilla ei selkeästi ollut kummastakaan aiempaa kokemusta.
    Kurssi oli oikein mukava, mutta iteselleni olisi ollut parempi jos se olisi pidetty iltapäivisin. Aikaisilla tunneilla aivot kävivät vielä aika hitaalla.
    Suosittelen kurssia varauksetta kaikille opiskelijoille, joilla on ohjelmointiosaamista ja omia ideoita, millaisen ohjelman voisi kehittää.

  10. Kurssi oli tavallaan jaettu kahteen osioon, AndroidStudioon ja Cordovaan.
    AndroidStudion osuus on jäänyt aika vähäiseksi, kun tunnilla käytiin sen käyttöä aika nopeasti läpi. Harmitti, kun muissa koulun koneissa ei ollut kyseistä ohjelmaa, joten ei voinut tuntien ulkopuolella käydä niitä esimerkkejä läpi uudestaan. Kotonakin oli hankala saada importattua tunneilla käydyt esimerkit, joten piti käyttää paljon aikaa itseopiskeluun.
    Cordovaa taas oli helpompi lähestyä, kun HTML ja CSS oli ennestään tuttu. Piti vain opetella ja tutustua javascriptiin/jqueryyn ja bootstrappiin, jotka olivat myös uutta minulle.
    Kurssi oli kokonaisuudessaan mielenkiintoinen. Ei ollut aiempaa kokemusta mobiilikehityksestä taikka mobiilityökaluista, mutta kurssin lopputyötä tehdässä syvensi omaa oppimista. Kurssista on varmasti hyötyä ja suurinosa kurssilla mainittuja asioita tulee varmaan joskus hyödyntämään, tai ainakin viimeistään, jos lähtee ohjelmistokehityspolulle.