Yrittäjyyteen tutustumassa – ICT-yrittäjyys -kurssi bus4tn005-9

Mitä on yrittäjyys? Jokainen kurssilainen tutustuu pariin itse valitsemaansa yritykseen ja käy tekemässä haastattelun. Perusasiat opitaan muutamalla teoriapläjäyksellä.

Onpa tällä toteutuksella muutama ihan oikeaan yritykseenkin tähtäävä opiskelija, joiden liiketoimintasuunnitelmia kehitetään yhdessä.
Kuvassa muutama osanottaja kurssilta: vasemmalta alkaen Arttu, Ilari, Henrik ja Eija.
Henrikin sivu on visuaalinen, mutta vastapainoksi löytyy myös koodia. henrikhuhtaluoma.wordpress.com
Eija on ehtinyt jo tutustua hitaaseen elämään. eijabrilli.wordpress.com
Update: sanamuotoja parannettu

Palaute

Vapaamuotoinen palaute kommentteihin. Päivitän tekstiin aikanaan esimerkkejä kurssitöistä, ja niitä voit halutessasi lisätä myös kommentteihin.
Vapaamuotoiseen palautteeseen saa kirjoittaa mitä vain, eikä kysymyksiä tarvitse toistaa. Mutta tässä vinkiksi:

 • Opitko jotakin – eli osaatko nyt sellaista, mitä et osannut ennen kurssia?
 • Oliko opittu hyödyllistä? Luuletko, että sille on käyttöä esim tulevaisuudessa töissä tai kotona?
 • Miten voisin parantaa kurssia?
 • Missä aiot hyödyntää taitoja kurssin ulkopuolella? Töissä, harrastuksissa, muualla?
 • Viihdyitkö kurssilla?
 • Suosittelisitko kurssia? Kenelle? Koulutoverille tai kollegalle?

Numeerinen palaute e-lomakkeella.

Times Table Grid Game
Posted in Uncategorized | Tagged , , , , , , , , , | 5 Comments

5 Responses to Yrittäjyyteen tutustumassa – ICT-yrittäjyys -kurssi bus4tn005-9

 1. Tuukka Meriläinen says:

  Pääsin [kiinostavaan yritykseen] joka on juuri sellainen paikka jota olen etsinytkin.
  Tässä kohtaa on itse asiassa hyvä kiittää. Merkittävin kriteeri
  paikan saannissa oli nimittäin blogini jonka linkitin työhakemukseen. Työhaastattelussa ei paljoa muusta ehditty puhua. En varmasti olisi hoksannut alkaa pitämään blogia ilman sinun ohjeistusta Linux palvelimena kurssilla. Ylipäätään kiinnostus moneen asiaan heräsi pitämäsi kurssin jälkeen. Kiitos siis siitä!
  Admin edit: lisäsin sähköpostitse tulleen kommentin weppiin kirjoittajan luvalla

 2. Eija Brilli says:

  Suunnitelmat omasta yrittäjyydestä saivat konkretiaa ympärilleen. Palaute opettajilta oli terävänäköistä ja sain paljon hyviä ideoita. Kurssin puitteet toimi yleisenä viitekehyksenä yrittäjyyteen ja sen eri ulottuvaisuuksiin. Oivalluksia syntyi ja muitten kurssilaisten suunnitelmat ja tekeminen oli kiinnostavaa. Voi suositella kurssia lämpimästi myös muille!

 3. Kurssin puitteissa tieto tuotteiden merkityksestä ja rahan avulla toiminnan kehittäminen ovat asoita, joita en ole omillani ajatellutkaan. Monet liiketalouden käsitteistä olivat minulle uusia ja kaikki minun toimintani on kehittynyt niiden avulla. En ollut ennen kurssia myöskään ajatellutkaan että aloittaisin yritystä, mutta puitteiden kehitys auttoi ajattelemaan yrittäjämäisesti ja kohdistan kritiikkiä uudella tavalla myös työnantajia hakiessani. Olen myös ajatellut yrityksen perustamista, joten täällä oppimani toimenpiteet ja käsitteet auttavat sen toiminnan kehittämisessä.
  Hyviä juttuja kurssissa oli erityisesti puite ajattelu, liiketoiminnan käsitteet, tuotelähtöisyys, sekä yrittäjäkeskuksessa käynti. Nämä mainitsemani asiat auttavat erityisesti alkavaa yrittäjää monissa perustamisen kompastuskivissä, sekä pilkkovat uuden idean kehitystä sopivasti niin ettei tarvitse ajatella tulevaa toimintaa suurena pelottavana kokonaisuutena. Kurssin aikana olisi mukava kuulla uusilta yrittäjiltä ensimmäisiä kokemuksia yritystoiminnan perustamisesta, joten jos StartUp-Schoolin kanssa voisi toimia niin, että saisi sieltä joitain ensi-yrittäjiä vierailemaan, ja kertomaan kokemuksistaan. Se voisi auttaa ihmisiä huomaamaan ettei yrittäjyydessä ole muusta kiinni, kuin omasta työn aloittamisesta.
  Viihdyin kurssilla ja sain siitä paljon ajateltavaa monissakin aspekteissa. Tulen suosittelemaan kurssia toisille opiskelijoille, sekä mikäli törmäämään ensiyrittäjähenkisiin ihmisiin, sillä kurssi tarjoaa erinomaiset työkalut mikäli haluaa perustaa ensimmäisen yrityksensä.

 4. max says:

  Kurssilla tuli kerrattua eri yritysmuodot ja oppi tekemään liiketoimintasuunnitelmaa. Tarpeellinen kurssi.

 5. antti stenman says:

  Kurssi oli hyvä ja asiat opetettiin johdonmukaisesti. Opin monia uusia asioita yrittäjyydestä. Uskon että kurssilla opituista asioista on myös hyötyä tulevaisuudessa. Viihdyin kurssilla hyvin ja suosittelin sitä lämpimästi muillekin opiskelijoille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *