Self Balancing Robot, an Apple or a Banana? Prototype Workshop Demo Day

From self balancing robots to sun seeking solar panels, prototype workshop had it all.
Feedback was excellent 4.8 out of 5. Thanks! Also check the free text feedback.


Demo day was on w22 Friday in lab 5004, Haaga-Helia Pasila, Helsinki. Thanks for participants!

The Projects

1. Visitor Counter with RFID for Staff – Miikka Kukko
2. Page turner – Juuso Puroila
3. Alarm with RFID – Aleksandr Pantsesnyi
4. Heat Controlled Fan – Roope Vaittinen
5. Fruit-O-Box – Tom Kurenmaa
6. Surface & Abyss Pool Thermometer – Ilkka Katajamäki
7. Robot Hand – Oliver Lahti and Mark Laatikainen
8. Obstacle Avoiding Car – Joona Leppälahti and Jori Laine
9. Sun Seeking Solar Panel – Jussi Isosomppi & Joonas Valsta
10. Movable Burglar Alarm – Jarkko Koski & Eero Kolkki
11. Self Balancing Robot – Jaakko Rantala & Leif Salminen

Feedback

Thanks already! Two channels:
1) Numeric feedback to Haaga-Helia e-lomake (result: excellent 4.8 out of 5. Thanks!)
2) Free text feedback as a comment to this page (result: read public feedback below)

This article has been updated many times.

Posted in Uncategorized | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , | 18 Comments

18 Responses to Self Balancing Robot, an Apple or a Banana? Prototype Workshop Demo Day

 1. Toteutimme Joonas Valstan kanssa aurinkosensorin prototyypin, josta lisää voit lukea täältä: https://jisosomppi.wordpress.com/2017/06/02/prototyypin-rakentaminen-haaga-helia-29-5-2-6-2017/

 2. Jori Laine says:

  Hauskan rento kurssi, jossa pääsi toteuttamaan itseään ja IoT-kurssin kanssa tarjosi mahtavan tilaisuuden oppia lisää ja kerrata jo opittua

 3. Ilkka Katajamäki says:

  Olin aikaisemmin Teron pitämällä IoT-kurssilla, jossa ohjelmoitiin arduinoa. Oli mukava huomata että opin siellä paljon uusia asioita, joita pystyi hyväksikäyttämään uudessa projektissa. Kaikki komponentit aion ostaa kotiinkin jotta saan lämpömittarin käyttöön. Kurssilla oli todella innostava ja kannustava ilmapiiri. Muilta oppilailta sai tarvittaesa apua. Opetus oli erittäin hyvää. Sopiva määrä teoriaa ja sopiva määrä oman projektin kanssa häärimistä. Suosittelen kaikille. Suosittelen myös IoT-kurssia!

 4. Tom says:

  Opitko jotakin – eli osaatko nyt jotain, mitä et osannut maanantaiaamuna?
  En tienny Arduinoista yhtään mitään. Kurssin jälkeen olen oppinut paljon uutta ja ymmärrän miten Arduinolla rakentaminen toimii.
  Teitkö kurssilla jotain ensimmäistä kertaa?
  Arduinon kanssa puuhastelu.
  Oliko opittu hyödyllistä?
  Arduinolla rakentamista, C++ ja erilaisia asioita elektroniikasta ylipäätään.
  Missä aiot käyttää taitoja kurssin ulkopuolella? Töissä, harrastuksissa, muualla?
  Ei viellä ole varmaa, tulevaisuus saa näyttää. Arduinolla työskentely oli kyllä yllättävän helppoa ja hauskaa.
  Mitä pidit perjantain esityksistä?
  Kaikki olivat saaneet hienot prototyypit valmiiksi aikataulun mukaan!
  Viihdyitkö kurssilla?
  Kurssilla oli rento ilmapiiri ja porukka oli tukena toisilleen.
  Suosittelisitko kurssia? Kenelle? Koulutoverille tai kollegalle
  Suosittelen tätä kurssia kaikille, ketkä haluavat toteuttaa jonkin näköisen oman projektinsa alusta loppuun.

 5. Suosittelen kaikille. Tekemistä löytyy joka tasoiselle ja se on erittäin kivaa. Hauska ja rento ilmapiiri auttoivat keskittymään tekemiseen. Sain päivitettyä vanhaa tietoani nykyajalle ja opin uusia asioita jotka tulevat auttamaan omissa koulun ulkopuolisissa projekteissa.

 6. Oliver Lahti says:

  Kiitos kurssista! Tämä oli hyvää jatkoa aiemmin käydylle IoT-kurssille, mutta kurssi toimisi varmasti myös uusille aloittelijoille.
  Kurssilla opitut taidot ovat selvässä yhteydessä työelämään ja etenkin IT-alalla tapahtuviin kehityksiin. Kuten IoT-kurssinkin jälkeen, aion varmasti tulevaisuudessa hyödyntää Arduino-osaamistani.
  Esityksistä jäivät erityisesti mieleen Balancebot ja hauska Fruit-O-Box. Suosittelen tätä kurssia kaikille tietojenkäsittelyn opiskelijoille ja sähköopista kiinnostuneille!

 7. Eero Kolkki says:

  Kurssi oli aihealueeltaan erittäin mielenkiintoinen. Osallistuin saman aihepiirin kurssille jo aiemmin, mutta opin kurssilla silti paljon uusia asioita. Arduinon ja koodipuolen lisäksi opin ymmärtämään sähkötekniikkaa paremmin. Aion hyödyntää kurssilla oppimiani asioita ainakin vapaa-ajalla, mutta aihepiiri voi hyvinkin tulla vastaan esimerkiksi työelämässä.
  Muiden opiskelijoiden esityksiä oli hauska seurata, koska sain kuulla paljon mielenkiintoisia seikkoja erilaisiin sensoreihin liittyen. Tämän lisäksi laitteet olivat jo itsessään hyvin mielenkiintoisia.
  Parannusehdotuksena mainitsisin sen seikan, että kurssi voisi olla kestoltaan hieman pidempi.
  Voin suositella kurssia kaikille aihepiiristä kiinnostuneille. Työn vaativuuden voi määrittää aikalailla itselleen sopivaksi.

 8. Miikka Kukko says:

  Hauska ja kiinnostava kurssi, 100% asiaa. Suosittelen tätä ja IOT-kurssia kaikille Arduino-laitteista kiinnostuneille. Kurssilla huomaa monien vaikeiden ja monimutkaisten asioiden olevan oikeasti mahdollisia toteuttaa pienessä ajassa ja rajallisella/olemattomalla tietämyksellä. Kurssi kannustaa jatkamaan harrastusta vapaa-ajalla.

 9. Joonas Valsta says:

  Opin ensimmäistä kertaa käyttämään ja tutustumaan Arduino -kehitysalustaan. Minulla ei ollut mitään ennakko-osaamista ennen kurssin alkua, mutta kurssin hyvästä opetuksesta selkeni miten helppoa sulautettujen järjestelmien rakentaminen voi olla. Arduino on tehty hyvin yksinkertaiseksi ja helposti opittavaksi alustaksi.
  Kurssi oli jaoteltu hyvin ja sain itse hyvät mahdollisuudet oppimiseen ja opin hyödyntämiseen kurssin projektin puitteissa. Ainoa huono puoli kurssissa oli sen intensiivinen ajallinen luonne, projektiin meni melko paljon aikaa (n. 10-12h päivässä) joka päivä. Kahden viikon toteutuksella olisi huomattavasti enemmän aikaa virheille ja paremmalle prototyypin iteroinnille.
  Perjantai oli kurssin paras päivä maanantain ensikosketuksen jälkeen, kun pääsi näkemään mitä kaikki muut kurssilaiset olivat saaneet valmiiksi. Muiden projektien esitysten myötä ymmärsin vielä paremmin, miten Arduinoa pystyy hyödyntämään helposti.
  Arduinoväsäilystä saattaa koitua uusi harrastus. Suosittelen kurssia kaikille, jotka ovat vähänkään kiinnostuneita askartelusta sulautettujen järjestelmien kanssa, ja myös niille jotka eivät tiedä mitään niistä. Toisaalta jos kaikki tietäisivät miten helposti esim. Arduino toimii, se pienentäisi oman osaamisen merkittävyyttä työmarkkinoilla.
  Kiitos loistavasta kurssista ja hyvää kesää.

 10. Kurssilla tuli opittua paljon lisää Arduinolla rakentelusta ja aion käyttää oppimaani tulevissa projekteissani. Suosittelen kurssia kaikille vähänkään Arduinosta ja sulautetuista järjestelmistä kiinnostuneille.
  Kolme päivää varsinaista rakennusaikaa on melko lyhyt, mutta muuten olin todella tyytyväinen kurssiin. Mielestäni kurssi voisi olla pidempi, jotta projekteihin voisi keskittyä rauhassa.

 11. Mahtava kurssi! Viikon aikana sai taas toteutettua (ainakin omasta mielestä) vaikuttavan ja melko laajan projektin. En olisi maanantaiaamuna vielä uskonut, että perjantaina on oikeasti toimiva laite edessä.
  Tällä viikolla uutta tietoa tuli lähinnä analogisista sensoreista saadun datan käsittelystä, sekä valtavasti tietoa erityisesti servojen sisäisestä toiminnasta. Myös eri sensoreiden toimintalogiikka kävi hyvin selväksi.
  Vapaa työtahti sekä vapaasti valittavat projektin aiheet ovat omasta mielestäni kurssin suurimmat plussat. Myös muiden ryhmien projektien etenemisen ja kohdattujen ongelmien seuraaminen avusti omaa oppimistani.
  Omasta projektista lisää löytyy täältä: https://jisosomppi.wordpress.com/2017/06/02/prototyypin-rakentaminen-haaga-helia-29-5-2-6-2017/

 12. On ollut tosi mielenkiintoinen kokemus ja on saatu paljon uuttaa tietoa. Aika kului nopeasti projektin rakentamisessa, tietojen etsimisessä ja välillä hyödyllistä informaatiota kuunnellessa. Hyvää Tero!

 13. Jarkko Koski says:

  Kurssi oli erittäin hyvä mutta tuli turhankin kiire. Aikaa voisi olla vaikka 2 viikkoa tai kurssiin pitää esim. ke-ti niin että viikonloppuna olisi myös työaikaa. Paras osuus kurssia oli nähdä kuinka erilaisia projekteja kaikki oli tehneet ja mahdollisuus hypistellä niitä itse myöhemmin kotona.

 14. Kiva käytännönläheinen kurssi, joka piti mielenkiintoa yllä toisin kuin monet luentomalliset kurssit. Olin ensimmäistä kertaa arduinon kanssa tekemisissä ja hieman yllätyin miten helposti hommaan pääsee mukaan.
  Suosittelen kyllä kurssejasi koulutovereille, jotka saattaisivat olla aiheista kiinnostuneita.
  Pidä tuo energisyytesi yllä!