Aikataulu DigiStartUp digt4tn024-2 syksy 2017

English: Create your own digital product and find paying customers. Real customers, actual money. Course is in Finnish.

Luo digitaalinen tuote ja hanki sille maksavia asiakkaita. Siis oikeita asiakkaita, joilta saa oikeaa rahaa.
Moodlen DigiStartUp 2 -sivu Aikataulu, ohjeita, linkkien palautuslomakkeet. Vaatii kirjautumisen.
Update: Moodle-sivun kuvaus. Briefly in English.

Palaute

Palaute on erittäin tärkeää, kiitos jo etukäteen.
1) Kommenttina tämän sivun perään
2) E-lomakkeelle
Mitä vain saa kirjoittaa ja molempiin kanaviin saa kopioida samat palautteet. Tässä muutama vinkki

  • Opitko jotakin – eli osaatko nyt sellaista, mitä et osannut ennen kurssia?
  • Oliko opittu hyödyllistä? Luuletko, että sille on käyttöä esim tulevaisuudessa töissä tai kotona?
  • Miten voisin parantaa kurssia?
  • Missä aiot hyödyntää taitoja kurssin ulkopuolella? Töissä, harrastuksissa, muualla?
  • Esitykset: Mitä mieltä opiskelijoiden loppuesityksistä?
  • Eka kerta: Teitkö jotakin kurssilla ensimmäistä kertaa? Julkaisitko kännykkäohjelman, ensimmäisen ohjelman kuluttajille, kotisivut, hankit ensimmäisen oman maksavan asiakkaan?
  • Viihdyitkö kurssilla?
  • Suosittelisitko kurssia? Kenelle? Koulutoverille tai kollegalle?
Posted in Uncategorized | Tagged , , , , , , , | 14 Comments

14 Responses to Aikataulu DigiStartUp digt4tn024-2 syksy 2017

  1. Pääkaupunkiseudun helppokulkuiset ulkoliikuntakohteet helpostiluontoon.fi
    Admin edit: linkki korjattu.

  2. Mikko Roitto says:

    MyBeta välittää käyttäjätestaajia testausta tarvitseville yrityksille. Testauksen kohteena voi olla esimerkiksi digitaalisia palveluja tai sovelluksia. http://www.my-beta.fi

  3. Rääväsuille tehty BOING!-juomapeli Android-puhelimiin!
    Send nudes. Ota huikka, jos olet lähettänyt tuhmia kuvia.
    Boing.fi

  4. M.M says:

    Kurssilla tehdyt asiat tuntui oikeasti hyödylliseltä ja tavoitteet olivat selkeät alusta alkaen. Ei liikaa ”turhia” tehtäviä deadlineillä vaan oleelliset asiat tuotiin presentaatioissa esille. Myös opetustyyli oli hyvä, ei liikaa kädestä pitäen ohjeistusta, eli päävastuu on oppilaalla.

  5. Sami Koskula says:

    En ollut aijemmin tehnyt ryhmässä projekti töitä eli opin kurssilta miten tehdä projektia ryhmässä. Kursissa olisi ollut hyvä jos olisi annettu enemmän vinkkejä sovelluksien tekoon. Aijomme harrastus mielessä jatkaa projektiamme loppuun.Mielestäni opiskelijoiden loppuesitykset olivat hyviä. Tein tällä kurssilla ensimmäistä kertaa kännykkä sovellusta. Viihdyin kurssilla hyvin ja suosittelen kurssia kaikille jotka ovat kiinnostuneita markkinoinnista ja ohjelmoinnista.

  6. Jani Juvani says:

    Kurssi oli positiivinen kokemus startupin perustamisesta ja prosessista. Monet asiat tuntuvat isommilta ja hankalammilta kuin ovat, ennen kuin ne tekee oikeasti.
    Omalle luokalle oli helppo esitellä projektia tutustumisen jälkeen.
    Kurssilla voisi jatkossa olla yksi luento/ tunti sovelluksen tekoa ja opettamista varten sekä tunti/ luento idean validointia varten luokkalaisten kanssa.

  7. Elina Rajuvaara says:

    Kurssi antoi minulle rohkeutta lähteä kehittelemään ja validoimaan ideoita ja viemään niitä eteenpäin aina valmiiseen, julkaistuun tuotteeseen asti. Opin tekemään kännykkäsovelluksen PhoneGapillä ja julkaisemaan sen Google Play Storessa.
    Puolitoista vuotta sitten en ollut koskaa kirjoittanut riviäkään koodia, joten itse tekemän sovelluksen näkeminen julkaistuna sovelluskaupassa oli huikea fiilis. Oli myös kiinnostavaa validoida ideaa ja markkinoida tuotetta “oikeille” asiakkaille.
    Uskon, että tästä prosessista on minulle hyötyä tulevaisuudessa. Lähdin opiskelemaan, koska halusin oppia konkreettisia taitoja digitaalisten palveluiden kehittämisestä. Nyt voin näyttää työharjoitteluun hakiessani (ja tulevaisuudessa töitä hakiessani) jotain itse tekemääni cv:n lisäksi.
    Kurssilla voisi olla opetusta teknisestä puolesta, nyt piti opetella PhoneGapin ja Google Play Consolen salat itsenäisesti. Tämä aika oli pois esimerkiksi tuotteen myynnistä ja markkinoinnista.
    Kurssin aikana oli kiinnostava seurata muiden ryhmien esityksiä ja nähdä heidän projektiensa kehitys. Loppuesitykset summasivat hyvin syksyn aikana tehdyt työt ja erityisen mukavaa oli, että myös epäonnistumiset kerrottiin avoimesti. Niistä voi usein oppia yhtä paljon kuin onnistumisista.
    Viihdyin kurssilla hyvin ja koin sen todella hyödylliseksi. Olen jo suositellut kurssia koulukavereille. Enemmän tällaista!

  8. Uusia juttuja tuli kurssilla paljon: eka androidsovellus, todella vähän tehnyt javascriptin kanssa töitä ja nyt sen kanssa sai painia enemmän, todella paljon tiiviisti tehtyä ryhmätyötä, jota yleensä kartan.
    Uskon että tulen myöhemminkin tekemään Android-sovelluksen, joko itseni tai kavereiden iloksi.
    Kurssilla pitäisi olla ehkä enemmän kontaktitunteja/katselmointeja. Joka viikko mielellään, jotta ei tulisi sellaista “löysää” viikkoa projektien teossa, vaan joka viikko pitäisi olla konkreettista näyttöä, ei pelkästään tuntiaikataulun palautus.
    Porukka kehitttyi hyviksi esiintyjiksi, myös rentoutuivat kun kun katselmoinnit etenivät. Viihdyin kurssilla, oli mukava saada palautetta kanssa opiskelijoilta. Suosittelen tuleville kurssilaisille että pyrkivät tekemänä niitä juttuja ryhmässä, jotka tietää handlaavansa: tuntui mukavalta kun sai palautetta opettajilta ja kurssilaisilta asioista, jotka tietää osaavansa todella hyvin. Minulla koodaus ja ulkoasun suunittelu peliimme.
    Suosittelisin kurssia innovoinnista pitäville, kaikille jotka eivät pidä niin “tiukasta” opetustyylistä: kurssilla sai hyödyntää haluamiansa tekniikoita, opettajien pitämillä tunneilla vain käytiin juttuja läpi, joista voi olla hyötyä.

  9. Opitko jotakin – eli osaatko nyt sellaista, mitä et osannut ennen kurssia?
    – Opin kurssilla yrittäjyydestä ja siitä miten viedä projekti ideasta sellaiseen muotoon että se voidaan asiakkaalle myydä. Opin kurssilla myös projektinhallintaa mistä ei hirveästi ennen tätä kurssia ollut kokemusta.
    Oliko opittu hyödyllistä? Luuletko, että sille on käyttöä esim tulevaisuudessa töissä tai kotona?
    – Pidän oppimiani asioita hyödyllisinä tulevaisuuteni kannalta. Pystyn näkemään että esimerkiksi projektinhallinnan osaaminen tulee auttamaan tulevaisuuden työtehtävissäni.
    Miten voisin parantaa kurssia?
    Missä aiot hyödyntää taitoja kurssin ulkopuolella? Töissä, harrastuksissa, muualla?
    – Hyvin todennäköisesti opittuja taitoja tulen käyttämään tulevaisuudessa työelämässä. Sen lisäksi että opin yrittäjyydestä ja projektinhallinnasta, niin vaikka osasin aiemmin jo jotain HTMlL, CSS ja JS kielistä niin mielestäni olen kehittynyt niissä ja yleisesti verkkosivustojen tekemisessä ja siitä näen hyötyä tulevaisuudessa.
    Esitykset: Mitä mieltä opiskelijoiden loppuesityksistä?
    – Loppuesitykset pääpiirteittäin oli mielestäni hyviä ja hyvin rehellisiä ja informatiivisia siitä miten projektissa on mennyt.
    Eka kerta: Teitkö jotakin kurssilla ensimmäistä kertaa? Julkaisitko kännykkäohjelman, ensimmäisen ohjelman kuluttajille, kotisivut, hankit ensimmäisen oman maksavan asiakkaan?
    – Tällä kursilla ensimmäistä kertaa olen ollut mukana luomassa palvelua jolla on myös ollut maksava asiakas.
    Viihdyitkö kurssilla?
    – Viihdyin kurssilla ja pidin myös siitä että lähiopetustunteja joilla mahdollisesti käsiteltäisiin jotain puppua ei ole väkisin tungettu jokaiselle viikolle. Tämä siksi että itse työssäkäyvänä mielelläni teen niin paljon tunteja kun mahdollista viikossa niin “turhat” lähiopetustunnit söisivät näitä työtunteja.
    Suosittelisitko kurssia? Kenelle? Koulutoverille tai kollegalle?
    – Voisin suositella kurssia koulukavereilleni jotka ovat kiinnostuneet StartUp -yrittämisestä.

  10. Mikko Roitto says:

    Opitko jotakin – eli osaatko nyt sellaista, mitä et osannut ennen kurssia?
    -Oman startupin perustamisen askeleet tulivat hyvin tutuiksi
    Oliko opittu hyödyllistä? Luuletko, että sille on käyttöä esim tulevaisuudessa töissä tai kotona?
    -Olen kiinnostunut yrittämisestä ja aion ryhtyä yrittäjäksi. Joten kurssilla opittu on täysin minun suunnitelmieni mukaista. Jos hyvin käy kurssilla aloittamastani startupista tulee toimiva yritys.
    Miten voisin parantaa kurssia?
    -Heti kurssin alussa ideoiden konkretisoiminen protoiksi olisi tärkeää ideoiden validoinnin ja järkeistämisen kannalta.
    Missä aiot hyödyntää taitoja kurssin ulkopuolella? Töissä, harrastuksissa, muualla?
    -Aikomus on perustaa oma yritys, joten implementoin kurssilla opittua suoraan siihen.
    Esitykset: Mitä mieltä opiskelijoiden loppuesityksistä?
    -Osa loppuesityksistä oli todella tasokkaita ja “työelämä kelpoisia”. Esiintymisen /pitchauksen taidon karttuminen oli myös yksi kurssin tuomista eduista.
    Eka kerta: Teitkö jotakin kurssilla ensimmäistä kertaa? Julkaisitko kännykkäohjelman, ensimmäisen ohjelman kuluttajille, kotisivut, hankit ensimmäisen oman maksavan asiakkaan?
    -Ensimmäinen startup jonka olen laittanut aluille. Mikä itsessään sisältää lukemattomia uusia aluevaltauksia, kuten: lakipykäliin tutustumista, yrittämisen hallinnollisiin tehtäviin tutustumista, yritysasiakkaiden kontaktointi, oman idean myyminen, some markkinointia jne.)
    Viihdyitkö kurssilla?
    -Kurssi puski tekemään. Kieltämättä useasti oltii mukavuusalueen ulkopuolella, mutta eipä suuret ideat synny ajattelemalla ja toimimalla kuten ennen.
    Suosittelisitko kurssia? Kenelle? Koulutoverille tai kollegalle?
    -Suosittelisin kurssia kenelle tahansa jota kiinnostaa oman idean/yrityksen kehittäminen.

  11. Markus Säkkinen says:

    Hyvää kurssilla oli mielestäni vahva yhteisöllisyys, joka muodostoi kurssin sisällä. 3 opettajaa mahdollisti useamman “ammattinäkemyksen” saamisen jokaisessa katselmoinnissa. Tietysti myös heidän aikaisempi kokemus eri tehtävistä tarjosi mahdollisuuden neuvojen saamiseen, laajemalla skaalalla.
    Itse kokisin kurssin järkevämpänä, vapaasti valittavana, digitaaliset palvelut profiilissa. Johtuen, jos opiskelija ei tähtää yrittäjyyteen, voisi toisenlainen kurssi palvella heitä paremmin oppimistavotteissa, sekä tulevaisuuden työelämässä.
    Suosittelisin kurssia kyllä yrittäjyydestä kiinnostuneille. Kurssilla oppii varmasti hyödyllisiä taitoja ideoiden konkretisointiin, ideasta tuotteeksi.

  12. Salla says:

    Opitko jotakin – eli osaatko nyt sellaista, mitä et osannut ennen kurssia?
    Opin käyttämään Phonegapia, Androidstudiota, suunnittelemaan aikataulua tehokkaammin. Ideoimaan tehokkaammin (käyttämään mm.lean canvasia ym) Hyppäämään omalta mukavuusalueelta ulkopuolelle ja kehittämään sovellusta asiakaskunnalle, joka ei omiin harrastuksiin lukeudu (oluet).
    Oliko opittu hyödyllistä? Luuletko, että sille on käyttöä esim tulevaisuudessa töissä tai kotona?
    Oppia pystyy hyvin hyödyntämään työelämässä ja aikataulun suunnittelu on tärkeää lapsiperheessä.
    Miten voisin parantaa kurssia?
    Lisäisin kurssille läsnäolo tunteja (ohjattua opetusta) videoisin alkuperäisiä esityksiä ja niitä voitaisiin viimeisillä tunneilla tarkastella ja todeta kehitys tämän avulla.
    Missä aiot hyödyntää taitoja kurssin ulkopuolella? Töissä, harrastuksissa, muualla?
    Töissä, kenties myös tulevaisuudessa yrittäjänä.
    Esitykset: Mitä mieltä opiskelijoiden loppuesityksistä?
    Esitykset olivat selkeitä ja niistä sai hyvän yhteenvedon kurssille.
    Eka kerta: Teitkö jotakin kurssilla ensimmäistä kertaa? Julkaisitko kännykkäohjelman, ensimmäisen ohjelman kuluttajille, kotisivut, hankit ensimmäisen oman maksavan asiakkaan?
    Opettelin käyttämään Androidstudiota, sekä PhoneGapia, julkaisin sovelluksen ensimmäistä kertaa Google Playssä ym.
    Viihdyitkö kurssilla?
    Viihdyin kurssilla, se toi sopivasti aikuiskontakteja ja haastoi ajankäyttöä äitiyslomalla. 😉
    Suosittelisitko kurssia? Kenelle? Koulutoverille tai kollegalle?
    Suosittelisin kurssia jokaiselle, jolla on intoa kehittää uutta ja halua saada oma tuote markkinoille. Kurssi soveltuisi myös hyvin muidenkin alojen koulutuksiin.

  13. • Opitko jotakin – eli osaatko nyt sellaista, mitä et osannut ennen kurssia?
    Koodaus tuli taas tutummaksi, ymmärrän koodia kyllä, mutta koodaus itsessään on ’hieman’ kangeltelevaa. En väitä, että osaisin sitä huimasti enemmän, mutta ilman kannustusta koodaamiseen se tuppaa jäämään vähän turhan paljon. Opin myös PhoneGappia ja PhoneGapBuildin käyttöä sekä Google Consolin käyttöä. Tosin Consoli on edelleen erittäin mystinen käyttää, mutta tarpeeksi monen klikkailun jälkeen usein löytyy se oikea tieto.
    Ylipäätään mainostaminen ja markkinointi sekä toisille omasta tuotteesta kertominen on tullut täysin uutena.
    • Oliko opittu hyödyllistä? Luuletko, että sille on käyttöä esim. tulevaisuudessa töissä tai kotona?
    Uskon, että tästä on tulevaisuudessa apua niin työn haussa kuin myöhempien sovellusten tekemisessä, jos niihin intoa löytyy. Se, että sovelluksen on kerran saanut jo julkaistua ja siitä on saanut hyvää palautetta antaa itsevarmuutta ja motivaatiota kehittää lisää uusia sovelluksia sekä uudistaa jo tehtyjä. Myös CV näyttää sovelluksen myötä paremmalta.
    • Miten kurssia voitaisiin parantaa?
    Jotkut ryhmät eivät saaneet kehitettyä tuotteitaan valmiiksi asti, mikä on harmi. Toivoisin, että kurssilla olisi joka ideointi apua tai koko ryhmän kanssa mietittäisiin, onko valitut aiheet mahdollisia ja järkeviä toteuttaa. Kurssille tarvitaan ehdottomasti neuvot siitä, miten toimia Google Consolin kanssa, jos on ryhmiä, jotka haluavat julkaista jonkin sovelluksen. Samoin PhoneGappia voitaisiin käydä paremmin läpi ja selittää miten se toimii ja mikä sen tarkoitus on.
    • Missä aiot hyödyntää taitoja kurssin ulkopuolella? Töissä, harrastuksissa, muualla?
    Palautteen ja julkaisun ansiosta olen saanut motivaatiota ja inspiraatiota lähteä miettimään muitakin sovelluksia. En tiedä, tuleeko niitä ikinä tehtyä, mutta ainakin sellainen mahdollisuus olisi. Onhan se myös hienoa pystyä sanomaan, että on oikeasti julkaissut jotain, josta on saanut myös rahaa.
    • Esitykset: Mitä mieltä opiskelijoiden loppuesityksistä?
    Esityksen paranivat kerta kerralta ja luulen, että kun esityksiä oli kahdella kerralla, niin jälkimmäiset olivat parempia, sillä he olivat saaneet katsoa edelliset esitykset ja parannella omiaan sen jälkeen.
    • Eka kerta: Teitkö jotakin kurssilla ensimmäistä kertaa? Julkaisitko kännykkäohjelman, ensimmäisen ohjelman kuluttajille, kotisivut, hankit ensimmäisen oman maksavan asiakkaan?
    Kaikki kurssilla tehty, lukuun ottamatta perus koodausta, oli minulle uutta ja tein niitä ensimmäistä kertaa.
    • Viihdyitkö kurssilla?
    Viihdyin kurssilla, toki ajoittain ärsytti se, kun viikko tunneiksi oli laitettu 17h, vaikka se on jokseenkin mahdoton määrä toteuttaa. Silloin kun jokin tuntuu jokseenkin mahdottomalta toteuttaa, ei sitä tee edes mieli lähteä yrittämään. Opiskelijoilla on kuitenkin töitä ja muita kursseja ja kenties harrastuksia, jolloin kyseiset tunnit on erittäin hankala saada tehtyä, jos ei ole yökyöpeli.
    • Suosittelisitko kurssia? Kenelle? Koulutoverille tai kollegalle?
    Suosittelisin kurssia kenelle vaan, jolla on jotain hajua koodaamisesta ja halua yrittää jotain uutta.

  14. Janina says:

    Ryhmämme onnistui julkaisemaan sovelluksen Google PlayKauppaan ensimmäisyä kertaa koskaan. Koodaaminen oli haastavaa mutta se palkittiin lopussa. Loppuesityksessä sai olla ylpeä saavuttamastaan tuloksesta. Muiden ryhmien katselmointi esitykset ovat olleet mielenkiintoisia ja myös opettavaisia. Opettajilta sai paljon palautetta, positiivista ja negatiivista kurssin aikana. Viihdyin kurssilla erittäin hyvin, ryhmämme oli itsenäinen ja tiimityöskentelymme toimi.