English: Complete a project with a company as a client. Work with students from different tracks and backgrounds. Course in Finnish.
Course us finished. Feedback was very good, 4.1 out of 5. And students even published two books!
Tee projekti yritysasiakkaalle ryhmässä, jossa on opiskelijoita eri aloilta.
Opinto-oppaan kurssikuvaus monialaprojektista.
Moodlen monialaprojekti 5 infra -sivu. Aikataulu, ohjeita, linkkien palautus. Vaatii kirjautumisen. Aukeaa kurssin alkaessa.
Kaikki tehtävät arvioitavaksi
Palauta yksi linkki, josta löytyvät kaikki kurssipalautukset, eli läksyt ja miniprojekti. Moodlessa kohta “Kaikki tehtävät arvioitavaksi”.
Jos haluat näkyvyyttä ja viittauksia sivullesi, kannattaa laittaa linkki myös tämän sivun kommentiksi.
Palautetta
1) Vapaamuotoinen palaute kommenttina kurssisivun perään.
Vapaamuotoiseen palautteeseen saa kirjoittaa mitä vain, eikä kysymyksiä tarvitse toistaa. Mutta tässä vinkiksi:
- Opitko jotakin – eli osaatko nyt palvelinten hallinnasta sellaista, mitä et osannut ennen kurssia?
- Eka kerta – mitä teit kurssilla ensimmäistä kertaa?
- Oliko opittu hyödyllistä? Luuletko, että sille on käyttöä esim tulevaisuudessa töissä tai kotona?
- Miten voisin parantaa kurssia?
- Missä aiot hyödyntää taitoja kurssin ulkopuolella? Töissä, harrastuksissa, muualla?
- Viihdyitkö kurssilla?
- Suosittelisitko kurssia? Kenelle? Koulutoverille tai kollegalle?
2) Numeerinen palaute Haaga-Helian e-lomakkeelle
- Numeerisen palautteen avulla verrataan Haaga-Helian kursseja
- Voit kopioida vapaiden tekstikenttien palautteen äsken kirjoittamastasi tekstistä
- On tärkeää saada jokaiselta palaute
Tämä sivu sisältää alustavaa tietoa tulevasta kurssista, ja monet seikat voivat vaikuttaa siihen, toteutuuko kurssi ja missä muodossa.
Lumivahti – Tämän projektin tarkoitus on mitata lumen syvyyttä latujen lähellä ja julkaista reaaliaikaista dataa netissä.
https://lumivahti.wordpress.com/
https://github.com/Spodah/virtuaaliluonto-lumivahti
Niklas Graniittiaho
Juuso Puroila
Lauri Miettinen
eHealthcare project for patient surveillance in a hospital environment
Minna Hölttä
Thomas Eulenberger
Nina Tella
https://ehealthcare2018.wordpress.com/
https://github.com/eHealthC/manageproject/projects/1
Open Source Erp 2018
Tutkimme avoimen lähdekoodin eri toiminnanohjausjärjestelmiä. Valitsemme mielestämme parhaan ja pystytämme ERP palvelun mahdolliselle loppukäyttäjälle.
https://opensourceerp2018.wordpress.com/
Emre Olgun
Konsta Vaarala
Roni Selander
WiFi penetration testing
Yaël Kermorvant, Tom Kurenmaa, Thomas Eulenberger, Leo Jääskeläinen
https://github.com/EuleT/WPTP
https://projectintrusion.wordpress.com/
Labra VPN Project
Projekti mahdollistaa VPN yhteyden luonnin Haaga-Helian Labra verkkoon internetistä.
https://github.com/PEELO1994/VPN-HH
Lassi Kuusela
Ilari Huura
Nikolas Barakas
Fog projekti. Projekti tulee käyttöön Haaga-Helialle labraluokkiin 5004 ja 5005
https://fogprojekti.wordpress.com/
Ville Kauppinen ja Aleksey Kuoza
Avasin tällä kurssilla Kali Linuxin ensimmäistä kertaa. Lasketaan 1+1 kirjotin osani kirjasta, joka julkaistaan netissä. Julkaisen ensimmäistä kertaa kirjan joka käsittelee penetraatiotestausta. Osaan nyt muutaman tempun, jolla testata WiFi turvallisuutta, osaan julkaista kirjan. Opin jotain. Kiitos paljon, jälleen parhaita käymiäni kursseja, Teron valvomana. Julkaisualusta lulu.com löytyy muuten varmasti muutakin käyttöä!
Opin kurssista projektinhallintaa ja Dockeria ja lisää Linuxia. Käytännössä tein kurssilla ison oikean projektin, verrattuna aikaisempiin kurssi oli vaikeampi ja etenkin tekninen raportti olisi ehkä tarvinnut mallin (Ainakin itse olisin). Muutenkin koko kurssi on harvoja kursseja koulussa, jossa tehdään jotain isoa ja konkreettista itsenäisesti.
Uskoisin, että osaisin ensi kerralla tehdä projektin paremmin ja nopeammin ja suunnitella sen. Nyt oli vaikeuksia niiden kanssa.
Kurssille voisi tuoda lisää projektinhallintaa, muuten kurssi oli hyvä ja mukava. Etenkin Tero osasi puuttua ajoissa ja ohjata meidän ryhmää, kun sille oli tarvetta.
Jatkossa aion jatkaa Dockerin käyttöä ja Linuxin, sekä toivon mukaan pääsen joskus töissäkin tekemään näitä. Suosittelisin kurssia koulukavereille.
Projektin blogi löytyy osoitteesta: https://palaveriapinat.wordpress.com/
Kurssila saa valita oman aiheensa, josta tehdään laaja IT-projekti. Itse valitsin langattomiin verkkoihin murtautumisen. Panostin aiheeseen omasta mielestäni paljon aikaa ja tunnenkin nyt tietäväni tarpeeksi aihealueesta. Aiheen keksiminen oli hankalaa alussa, mutta onneksi opettajilta tuli paljon hyviä ideoita aiheeseen ja sen muokkaamiseen.
Kurssi oli mielenkiintoinen ja lähti hyvin käyntiin sillä saimme Alekseyn kanssa tarkan aiheen jota lähdimme tekemään eli fog projekti.
Opin kurssilla käyttämään fogia ja proxmoxia sekä asentamaan ne. Nämä olivat myös ohjelmia, joita en ole käyttänyt ennen tätä kurssia.
Proxmoxia voi käyttää kotona varsinkin todella hyvin luoden, tietokoneita joko containereilla tai rautatasolla. Myös fogia voi hyödyntää ainaki kotona jos on paljon koneita käytössä.
Kurssi oli viihdyttävä, koska projektin aikana ei tullut suurempia ongelmia, päämäärä oli selkeä eikä sen takia tarvinnut turhaa stressata. Kurssi eteni ryhmämme osalta eteenpäin mallikkasti ja saimme hyvän lopputuloksen.
Kurssia voi suositella kaikille, jotka ovat kiinnostuneet vapaasta projektityöskentelystä ja varsinkin jos on jokin valmis aihe jonka haluaa toteuttaa kouluaikana.
Kurssi oli hyvin toteutettu ja pääsi käyttämään aikasemmin koulussa opittuja asioita. Oppi myös paljon uutta, koska projektin kohde Open Source ERP oli asiana uusi. Ohjausta oli riittävästi, muttei hengitetty liikaa niskaan. Suosittelisin kurssia kaikille opiskelijoille, joilla opiskelut ovat loppuvaiheessa, sillä viihdyin kurssilla itsekin todella hyvin ja koin sen sopivan haastavaksi.
Oman osaamiseni lähtötaso ERP järjestelmistä ennen kussia oli lähes olematon. Odoo tuli hyvin tutuksi projektin aikana sekä hyödyllisiä kontakteja yritysvierailuista sekä asiantuntijakontakteista. Suomessa Odoosta löytyikin hyvin paljon tietoa sekä projektiryhmämme vastaanotto oli erityisen positiivinen asiantuntijoiden piireissä.
Omatoiminen työskentely oli mielestäni erittäin hyvä, koska vastuu projektin etenemisestä annettiin ryhmälle heti alussa. Tämä varmasti auttaa työelämässä, kun työtehtäviä jaetaan ja vastuulle annetut tehtävät tulee hoidetuksi kun vastuuta on totuttu saamaan.
Teron ohjeet viikottaisisssa tapaamisissa ohjasivat projektiamme hyvin sekä saimme arvokkaita neuvoja/vinkkejä, kuinka edetä missäkin projektin vaiheessa.
Ensimmäinen näin iso projekti minulle. Flask oli minulle kokonaan uusi, ja siitä tuli ainakin perusteet opittua. Lisäksi vaikka oli vain kaksi tekijää, projektinhallinnan tärkeys tuli hyvin esiin. Myös MQTT oli uusi minulle, ja sen käyttö oli melko helppoa Mosquitton ja Pythonin avulla.
Projektin hallinta ei ole aihe joka on lähellä sydäntäni, mutta siitä tulee varmasti hyötyä tulevaisuudessa. Jos teen back-end koodausta nettisivuille tulevaisuudessa, Flask ja Python ovat mukavampia käyttää kuin PHP.
Kurssi oli hyödyllinen, mutta melko stressaava.
Opin Erittäin paljon OpenVPN:n toiminnasta ja siinä samalla muista VPN palveluista ja niiden yleisestä toiminnasta. Opin myös muiden kurssilaisten esitysten ja koko kurssin aikana käydystä keskustelusta paljon monista eri asioista kuten Fog, Docker, Tietomurroista ja hakkeroinnista ja ERP-ODOO
ratkaisusta.
Tämä oli ensimmäinen kerta kun tein VPN:ään liittyvää projektia joten opin tällä kurssilta siitä erittäin paljon.
Mielestäni kaikki oppimani asiat kurssin aikana oli hyödyllistä ja niistä tulee varmasti olemaan hyötyä tulevaisuudessa, niin harrastus ja toivottavasti työmielessä.
Kaikin puolin mielestäni kurssi oli hyvin toteutettu ja en keksi heti kuinka kurssia voisi parantaa.
Viiihdyin kurssilla erittäin hyvin. Opetus ja ohjaus oli hyvää ja ilmapiiri kurssin aikana oli erittäin hyvä.
Suosittelisin kurssi kaikille Haaga-Helian opsikelijalle, joka on kiinnostunut erinäisistä tietoteknillisistä projekteista yms.
Kursilla tuli syvennettyä osaamista Arduinon ohjelmoinnista. Kurssi on selkeästi suurin Haaga-Helian ict-infrastruktuuripuolen projektikurseista ja tässä projektihallinta on suuremmassa roolissa kuin aikaisemmilla projektityökurseilla. Tämä on mielestäni hyvä asia, sillä se valmentaa projekteihin, joita (todennäköisesti)tulee eteen työelämässä.
Kurssin aikana opin Ubuntu Server ja OpenVPN:n käyttöä. OpenVPN:n käyttö on kurssin aikana käynnyt selvemmäksi ja osaan nyt rakentaa ja konfiguroida OpenVPN:n avulla salatun verkon ja siihen käyttäjiä. VPN:n osaaminen voi tulla todella käytännölliseksi työelämässä ja myös kotioloissa. Kurssi on mielestäni hyvin mietitty enkä nyt keksi mitään lisättävää mikä muuttaisi sitä parempaan suuntaan. Kurssi on muutenkin jo aika vapaa, eli siinä ei ole paljon opetusta. Tämä toimii mielestäni hyvin. Kurssilla oppimaani tulen varmaan käyttämään työssä ja myöskin vapaa-ajalla. Kurssi oli hauska ja erilainen kuin muut kurssit, mikä teki siitä mielenkiintoisen ja työskentely oli suurin osin mukavaa. Kurssia suosittelisin kenelle tahansa joka on kiinnostunut palvelimien käytöstä ja haluaa työskennellä muiden kanssa pitkän projektin parissa.
http://www.lulu.com/shop/thomas-eulenberger-and-ya%C3%ABl-kermorvant-and-tom-kurenmaa-and-leo-j%C3%A4%C3%A4skel%C3%A4inen/wi-fi-penetration-testing-for-beginners/ebook/product-23646435.html