Tavalliset sähköpostin asetukset

Tavalliset sähköpostin asetukset

Lähettääksesi sähköpostia omalta tietokoneelta sinun pitää asettaa saapuvan ja lähtevän sähköpostin palvelin. Näitä tietoja tarvitset, kun asennat Mozilla Thunderbirdin, Kmailin tai muun sähköpostiasiakkaan. Omalta koneelta lähetetyt sähköpostit on helppo salata.

Saapuvat sähköpostit haetaan joko POP3 tai IMAP -palvelimelta. IMAP on yleensä parempi vaihtoehto, sillä voit lukea postilaatikkoasi monelta koneelta.

Lähetevät sähköpostit työnnetään SMTP-palvelimelle. Yleensä SMTP-palvelin on omassa verkossa. Kotikoneilla SMTP-palvelu tulee internet-yhteyden mukana. Yleensä postia lähetetään eri palvelimelle kuin miltä saapuvat postit haetaan.


Lähtevän postin SMTP-palvelin

Sonera = smtp.tele.fi tai smtp.inet.fi
NIC = smtp.nic.fi
Netsonic = smtp.netsonic.fi
Jippii = posti.saunalahti.fi
Netikka = smtp.netikka.fi
Google Mail = smtp.gmail.com

En ole testannut kaikkia näitä palvelimia. SMTP-palvelin löytyy myös palveluntarjoajan ohjeista. Usein SMTP-palvelimen osoite on muotoa smtp.palveluntarjoaja.fi. Jos liikkut kannettavan kanssa verkosta toiseen, SMTP-palvelin saattaa vaihtua.


Saapuvan postin POP tai IMAP-palvelin

Haaga-Helia = myy.helia.fi (IMAP SSL)
Google Mail = pop.gmail.com (SSL STARTTLS)


Google Mail

Google Mail tarjoaa suuren sähköpostilaatikon tyylikkäällä käyttöliittymällä. Voit maksaa antamalla Googlen tallentaa ja indeksoida sähköpostisi.

Googlella käyttäjätunnuksena on sekä SMTP:n että POP:n kanssa koko gmail-osoite, esimerkiksi username@gmail.com.

Gmailin asetukset:

Saapuva posti: – käyttäjätunnuksena gmail-sähköpostiosoite: username@gmail.com – salasana: oma gmail-salasana – POP3 SSL, palvelin pop.gmail.com, portti 995

Lähtevä posti – käyttäjätunnuksena gmail-sähköpostiosoite: username@gmail.com – salasana: oma gmail-salasana – SMTP SSL STARTTLS: smtp.gmail.com, portti 465Posted in Old Site | Tagged , , , | Comments Off on Tavalliset sähköpostin asetukset

Comments are closed.