Aikataulu – Mobiili tuotekehitys bus4tn008-1

Tavoite tälle periodille: osaan tehdä Android-ohjelman ja julkaista sen.
w43 Hei maailma! Kehitysympäristön asentaminen
(w44 Ei lähiopetusta heti09-pääsykokeen takia)
w45 Syntymästä kuolemaan eli Android-sovelluksen elinkaari (onPause…)
w46 Hei Tero! Graafisen käyttöliittymän elementit ja koodi
w47 Piirtelyä
w48 Android Market ja paketointi
w49 Koe. Tuotekehitys+ohjelmointi, alustavasti Moodlessa.
w50 Showtime! Projektien esittely
Mobiili tuotekehitys Moodlessa (vaatii Haaga-Helia tunnukset).
Opinto-opas: Mobiilituotekehitys

Hei Tero! Graafisen käyttöliittymän elementit ja koodja i
Posted in Uncategorized | Tagged , , , , , , , | 8 Comments

8 Responses to Aikataulu – Mobiili tuotekehitys bus4tn008-1

 1. Kaj says:

  https://market.android.com/search?q=Sitar&so=1&c=apps
  SitarGuitar2011
  Koodaus osio olisi hyvä aloittaa kurssin alussa( edes asennus sekä API sivujen pikainen läpi käynti)
  Projekti ryhmät 2x tai max3 henkeä ja mah saadaan jotain markettiin, luulen että kurssin aikana projektin markettiin vienti antaa monille motivaatiota.
  Hyvää joulua ja mahtavaa uutta vuotta!

 2. Jesse Santtila says:

  Päivitin palautetta nyt kurssin lopuksi. http://myy.haaga-helia.fi/~a0903126/palaute.txt

 3. Carita Lindroos says:

  Kurssin teoriapuoli oli liian pitkä ja pitkästyttävä. Teooriapuolen aineistot olivat liian laajoja ja epäselviä. Opetukseen nähden kurssilta vaadittiin ihan liikaa. On hyvä käydä perusasioita Karvisen puolella lävitse, mutta olisi myös hyvä, että sitä turhaa jaarittelua ja pikkutarkkaa koodin läpikäymistä rajoitettaisiin huomattavasti. Jos opettaja sanoo, että viiteen opetuskertaan (käytännön puolella) ei pysty laittamaan paljoa opetettavia asioita, ei silloin voi meiltä oppilailta myöskään vaatia projekteina täydellisiä tuotoksia ja täten arvioida niitä sen mukaisesti. Meidän ryhmällä oli proton esittelyssä 3 toimivaa osuutta, jotka olisi vain pitänyt liitää yhteen. Meille ei sitä opetettu, developer sivut tai muut eivät auta paljoakaan tällaisissa tilanteissa. 2 projektin arvosanaksi on alhainen siihen nähden, mitä saatiin aikaiseksi. Opettaja olisi voinut panostaa enemmän siihen, että ryhmätöitä tehtäisiin tunnilla ja siellä voisi pyytää apua opettajalta. Kurssilla aloitettiin ryhmätyön teko ihan liian myöhään ja se vaikuttaa liikaa koko kurssin arvosanaan. Opin Android koodaamista itsekseni. Tunnilla siitä ei oppinut paljoakaan. Aika lailla tällaisena toteutuksena huono kurssi. En suosittelisi kenellekkään. Älytöntä myös se, että tunnit venyivät ohjelmointiosuudella aina noin 30 minuuttia liikaa. 3 tunnin sessiossa on 45 minuuttia taukoa, sen voi tarkastaa sieltä lukujärjestyksen aikajaottelusta. Olisi mukava, että aikataulua noudatetaan ja ettei opetusta jatketa yliajalla. Olisi myös kiva, että palaute otettaisiin huomioon käytännössä myös muillakin kursseilla. Ei ole ensimmäinen kerta, kun tästä annetaan palautetta.

 4. – Opitko jotain?
  Paljonkin androidkehityksestä ja projektiini liittyvistä kirjastoista. Jouduin tosin lähes kaiken itseopiskelemaan. Olen koulussa, siksi etten jaksa itseopiskella.
  – Onko opituista asioista hyötyä?
  Ohjelmointitaidon kehittymisestä on aina hyötyä ohjelmoinnista kiinnostuneelle
  – Miten aiot käyttää taitoja kurssin jälkeen?
  Viimeistellä aloittamani softan.
  – Miten kurssia voisi parantaa?
  Tekninen koodausosio kurssin *ALKUUN*, jotta koko teoriaosuuden ajan olisi aikaa hioa softaansa. Tämä sopisi hyvin, koska esim. tuntien jälkeen voisi kysyä teoriamaikalta koodausongelmiin apua, kun hänkin vaikutti olevan perillä androidista.
  Kun koodauskertoja on niinkin vähän, tulisi ainakin pari viimeistä omistaa oman projektin koodaamisen aloittamiseen, ettei aloittamisen vaikeus jää tuntien ulkopuolelle nostamaan aloittamiskynnstä.
  Kurssin määrityksiin kuulumaton ohjelmoinnin teoria pois lähiopetuksesta. Keskeisen tiedon esittäminen videotykillä & yhteenveto on ihan hyvä, mutta pääpaino tulee olla käytännön ohjelmoinnissa.
  Ehdotukseni siis 5 ohjelmointikerralle: 1.Ympäristö kuntoon + nopeille harjoitusohjelma, 2.Keskeisimmät toiminnot (TextView, EditText, Button), 3. Layoutit!!, 4.Omaprojekti tai erittäin keskeinen uusi toiminto, 5.Oma projekti.
  – Mitä mieltä kokeesta, harjoituksista ja projektista?
  Teoriakoe liian vaikea verrattuna opetukseen teoriatunneilla ja siihen mitä annettiin ymmärtää materiaalien keskeisyydestä ja tärkeydestä.
  – Suosittelisitko kurssia koulutovereille tai kollegoille?
  Mobiilikehityksestä kiinnostuneille kyllä, olettaen että ehdotuksieni mukaisia parannuksia tehdään.

 5. Paula Välilä says:

  Aihepiiri oli erittäin mielenkiintoinen ja siksi mulla oli myös korkeat odotukset kurssista.
  Ohjelmoinnin osuus oli mielenkiintoinen ja tiivis, mutta liian lyhyt.
  Kurssin teoria osio oli tosi huono. Ei jääny muuta mieleen kun se et opettaja aloittaa tunnin sanomalla, et en tiedä mitä nyt tehdään.. Ismo oli huonosti valmistautunut opettamaan(Ilmeisesti toinen opettaja puuttui). Materiaalia oli paaaaaaaaaaaljon. Mutta infoa siellä oli vähän nähden tohon sivumäärään(Tee tiivis ja informatiivinen OMA materiaali). Koodaus olis pitänyt aloittaa aiemmin. (Katteltiin sitä kehitysympäristöö Ismon kaa muttei hän sillon saanu Hello Worldii toimii). Ja teoriaosuuden koe oli liian vaikee opetuksen tasoon nähden. En usko että kukaan pärjäsi siinä(Pitäisi huomioida arvioinnissa). Teron osuus oli paljon kiinnostavampi ja hyvin tiivis, mutta liian lyhyt. Siinä ajassa ei ehditty kattoo tarpeeks noitten activityjen yhdistämistä ja muuta oleellista. Et jos ohjelmointi oltais alotettu aiemmin niin kurssi olis saattanu pelastua. Nyt tästä opittiin vähän liian vähän. Mainittakoon että ohjelmoinnin koe oli suhteutettu hyvin opetettuihin asioihin. Teoria olis voinu kestää vaikka kaks tai kolme kertaa tai ainakin ohjelmointia olis voinu olla kokoajan siinä sivussa. Toivottavasti nämä epäkohdat huomioitaisiin myös kurssin arvioinnissa. Me saatiin ainakin liian huono numero projektityöstä opetuksen määrään ja projektiin kuluneen aikamäärään nähden.

 6. Elisa Kattainen says:

  Voisin sanoa, että olen Jessen kanssa aikalailla samaa mieltä. Mielestäni Android-osiolle olisi pitänyt olla enemmän aikaa, ja teoria puolen voisi uusia kokonaan. Sinäänsä ymmärrän kun vedetään ekaa kertaa kurssia, että se ei välttämättä toteudu täysin odotusten mukaisesti. Uskon, että kurssista saadaan vielä erittäin mielenkiintoinen ja innostava.
  Hyvää joulua ja hyvää uutta vuotta kaikille!
  Ensi vuonna nähdään!

 7. Irina Smirnova says:

  Teoria-osa oli liian pitkä ja löysä. Android Javan (joka ei ole oikeastaan samanlainen kuin tavallinen java ja monet jutut siinä on käsitelty ihan toisella tavalla) oppimiseen/koodaamiseen ja oman projektin toteuttamiseen jäi aika vähän aikaa. Sen takia valitettavasti emme ehtineet saada aikaan valmista ja hyvin toimivaa sovellusta, vaikka meillä oli hyvä alku ja into. Oli aika tiukka aikataulu. Teoria-koe oli aika vaikea ja kostui hyvin spesifisistä kysymyksistä, joita ei ollut käyty läpi tunneilla. Oli vaikeata aavistaa etukäteen mitkä kysymykset kuuluvat siihen, ottaen huomioon, että jotkut matskut oli n. 100-300-sivuisia.
  Mutta anyway hauskaa joulua ja rauhallista uutta vuotta kaikille 🙂 See you next year!
  P.S.: Luulen, että tästä kurssista tulee vielä mielenkiintoinen ja hyvälaatuinen kurssi, jos opettajat kiinnittävät huomiota näihin palauttteisiin.