Aikataulu – Linux-projekti ict4tn018-1

Ratkaistaan itse valittu haaste. Aihe vapaiden ohjelmien tai Linuxin alueelta. Aikaa 81 h / opiskelija.

Aikataulu

w43 L Järjestäytyminen. Osallistujien vahvistus, ryhmät, aiheet.
w44 Projektisuunnitelma palautettu.
w46 L Väliraportti. 10 min esitykset projektien tilasta.
w48 (L välitapaaminen, vapaaehtoinen)
w49 Loppuraportti palautettu.
w50 L Valmiiden projektien esittely.
L: lähiopetus

Suoritukset

Viikottainen raportointi (esim. omaan blogiin)
Projektin tuottamat tekninen ratkaisu
Raportit
Osallistuminen lähiopetukseen (normaalisti yllä L-merkityt. Jos viikottaista raportointia puuttuu, läsnäolo tunnilla)
Esitys projektista
Opettajan antamat ryhmäkohtaiset tehtävät: selvitettävät asiat, tuntikirjanpito, raportointi ym.

Taustaa

Linux-projekti järjestelmäprojekti 3:n osana
Linux-projekti on osa Haaga-Helian järjestelmäasiantuntijan 6-7. lukukauden valinnaisia opintoja.

Posted in Uncategorized | Tagged , , , , , | 38 Comments

38 Responses to Aikataulu – Linux-projekti ict4tn018-1

  1. Jarno Nauska says:

    Ryhmä: Jarno Nauska
    Projekti: Clonezilla + Puppet

  2. Henri Talanterä says:

    Aihe: Jabberserverin laittaminen toimimaan pienelle yhteisölle niin että liikenne on salattua. (Manuaali)
    Henri Talanterä & Konstantin Anisinen

  3. Projektin aiheena on Mumble-palvelimen asentaminen ja sen ylläpitoratkaisun toteuttaminen.
    Teen projektin itsenäiseti.

  4. Matti Riihijärvi says:

    Valittuun avoimen lähdekoodin testausautomaatioratkaisuun (hyväksymistestausnäkökulma) tutustuminen:
    Robot Framework
    http://code.google.com/p/robotframework/
    Selenium
    http://seleniumhq.org/
    Lyhyesti: Tutkitaan mahdollisuutta testitapausten nauhoittamiseen Seleniumilla ja nauhoitusten siirtämistä Robot Frameworkiin mahdollistaen hyväksymsitestien automatisointi (niiltä osin kuin automatisointi on järkevää).
    Jatkokehitysideoita: Testidatan saaminen ulos HP Quality Centeriin importattavassa muodossa sekä valittujen testausautomaatioratkaisujen yhdistäminen johonkin Continuous Integration – ratkaisuun (ei välttämättä avoimen lähdekoodin).

  5. A. Ursin says:

    Projektin aiheena on Android-laitteen sijainnin näyttö kartalla WWW-sivulla.
    Teen projektin itsenäisesti.

  6. Antti Tirronen says:

    Teen projektin yksilötyönä. Projektissani käsitellään Linux-työasemien keskitettyä asennusta ja hallintaa Clonezillan (DRBM) ja Puppetin avulla. Projektin tavoitteena on luoda yhdestä luokan koneesta palvelin, josta käsin muille luokan tietokoneilla asennetaan käyttöjärjestelmä sovelluksineen ja hallitaan kaikkia koneita keskitetysti.

  7. LFS ryhmä says:

    Linux-julkaisu perustuen LFS eli Linux From Scratch kirjaan ARM- alustalle.
    Jäsenet
    Friman Santeri
    Himanen Tom
    Jokela Antti-Ville
    Jylhä Ilkka
    Latvanen Tuomas
    Projekti jaetaan alunperin osiin seuraavasti:
    Minimaalisen järjestelmän rakentaminen = Tom & Ilkka
    XBMC = Tuomas
    Omxplayer = Santeri & Antti-Ville
    Lisäksi mietimme mm. Quake3 peliä, ssh-palvelinta ja Lxde työpöytäympäristöä. Jos nämä eivät tuota ylitsepäättömiä vaikeuksia niin käännämme vielä lisää softaa uusiin käyttötarkoituksiin.

  8. Projektin tavoitteena luoda klusteriympäristö, jonka avulla sateenkaaritauluja hyödyntäen testata erilaisten hashien kestävyyttä. Tavoitteeseen pääsy edellyttää ympäristön boottaamista pxe:n avulla, jonka jälkeen ympäristö ottaa yhteyttä palvelimeen jolta hakee “työlistan”. Mahdollisuuksien ja ajan puitteissa myös muita käyttötarkoituksia, esim. sateenkaaritaulujen luonti.

  9. Jaakko Väljä says:

    Aihe: Rootatun Android-puhelimen etäkäyttö ssh:lla ja keskitetty hallinta.
    Ryhmän jäsenet: Jaakko Väljä & Tommi Stadius

  10. Jani Rossi says:

    Projektityön aiheeksi valitsin virtualisoinnin soveltamisen tuotantoympäristö käyttöön.
    (XEN/VirtualBox)
    Työskentelen itsenäisesti.

  11. Kun aiot ajaa virtuaalikoneissa tuotantopalvelimia, kannattaa valita ympäristö sen mukaan.
    Xen on ainakin suosittu (esim Linode). Ehkä myös KVM kävisi.
    VirtualBox on tarkoitettu työpöytien virtualisointiin ja testien virtualisointiin. Virtualbox ei sovi tuotantopalvelinten alustaksi.

  12. Jari Laurila says:

    Linux-projektini aiheeksi esitän
    Verkkokauppa – verkkokauppa-alusta Open Source -ohjelmistolla;
    suunnittelu, valinnat, asennus ja pienimuotoinen testaus.
    Projektin teen itsenäisesti.

  13. Robot Frameworkkiin ja Seleniumiin liittyvää projektiani voi seurata täältä:
    http://www.mattiriihijarvi.com/2012/10/30/robot-framework-selenium/
    (sisältää projektisuunnitelman)

  14. Projektini edistymistä voi seurata blogistani.
    http://anttitirronen.wordpress.com/

  15. Tuomas Latvanen says:

    LFS-projekti osoitteessa https://raspilfs.wordpress.com/ (myös projektisuunnitelma)

  16. Tommi Stadius says:

    Kurssi oli kokonaisuutena hyvä ja tarpeeksi haastava. Tunneilla saatiin opettajalta tarvittaessa neuvoja ja ehdotuksia projekteihin liittyen. Lähiopetuskerrat, joissa seurattiin projektin etenemistä, olivat mielestäni projektin edistymisen kannalta erittäin tarpeellisia. Haastavinta kurssilla oli oman mielenkiintoisen aiheen valinta, joten sen valintaan voisi mielestäni antaa lisää aikaa.

  17. Kiitos palautteista!
    Antti-Ville Jokela: “Kurssi oli mukava, koska sai tehdä juuri sitä mitä itse halusi, mutta ehkäpä vieläkin laajempi ja tuntemattomampi aihe voisi olla. Raspberry Pi on kuitenkin niin suosittu jopa nyt että internetistä löytyy kattavasti ohjeita. Ja jos ohjeita ei löytynyt, meillä oli mahdollisuus keskustella PiLFS -sivuston tekijän Mogwai:n kanssa, joka auttoi ystävällisesti askarruttavien kysymysten kanssa. Tästä paras esimerkki oli kun tutustuin jo XBMC:n kääntämiseen vaikka se ei minun vastuualue ollutkaan. XBMC:n kääntämisen kanssa oli muutamakin ongelma esimerkiksi libssh-paketin kanssa, joka keskeytti sen konfiguroinnin.” raspilfs.wordpress.com/2012/12/05/omxplayer-loppuraportti-2/
    Santeri Friman:
    “Myös minunkin mielestä kurssi oli mukava, koska paino oli omassa tekemisessä ja hommia sai tehdä rauhassa, en kuitenkaan päässyt etenemään yhtä sujuvasti kuin Antti-Ville lukuisien ongelmieni takia. Osallistuin kurssille tietämättä mitään etukäteen esimerkiksi ohjelmien kääntämisestä, mutta huomasin hyvin nopeasti, että se on pitkälti kolmen komennon hakkaamista uudelleen ja uudeelleen. Halusin kuitenkin suorittaa tämän kurssin nyt koska en voi olla varma, että järjestetäänkö kurssia enään 3 vuoden kuluttua (esimerkiksi 21. joulukuuta maailmanlopun takia [vitsi], kun minulla olisi enemmän osaamista ja voisin tehdä oikeasti jonkin haastavan projektin. En kuitenkaan tarkoita, etteikö tämä olisi ollut riittävän haastava, koska en lopulta saanut edes OMXplayeria asentumaan. Vaikka ohjelmien kääntäminen ei hirveästi osaamista tarvinnutkaan, voin rehellisesti sano, että kurssi opetti minulle todella paljon asioita esimerkiksi Linux From Scratchistä, ArchLinuxista sekä ohjelmien kääntämisestä ja myös siitä, miten perinteinen videoplayeri toimii.” raspilfs.wordpress.com/2012/12/05/omxplayer-loppuraportti-2/
    Tuomas Latvanen:
    “Kurssiaiheenahan kurssi on eritäin mukava ja omavalintainen aihe on motivoiva. Toivoisin vastaavanlaisia kursseja enemmänkin.” raspilfs.wordpress.com/2012/12/12/loppuraportti-xbmcn-kaantaminen-lfs-jarjestelman-paalle/

  18. Ilkka Jylhä says:

    Kurssi oli täydellinen. Koska projekti on itse valittu on motivaatio sen tekemisessä aivan omassa luokassaan. Monena päivänä tein projektia koululla pitkälle iltaan saakka sen takia koska se vain oli niin mielenkiintoinen. Kurssin aikana myös oppi itsestään ja siitä kuinka helposti projektista tulee täysi kaaos.
    Oli myös erittäin mielenkiintoista nähdä mitä muut ryhmät olivat saaneet aikaan.

  19. Hyvä erilainen kurssi, jossa saa olla oman itsensä herra. Kurssista teki hyvän se, että aihe oli omavalintainen joten se kiinnosti ja motivoi. Mikäli jollain viikolla jäi panostus vähemmälle, sen kyllä otti takaisin tulevilla viikoilla mahdollisuuksien mukaan. Kurssin aikana oppi hyvin projektinhallintaa ja tajusi sen, kuinka tärkeää on varata projektille aikaa. Samalla myös huomasi, kuinka helposti sitä ottaisi suuremman palasen kuin mihin rahkeet riittäisi. Onneksi tällä kertaa ei kuitenkaan käynyt niin. Kiitos hyvästä ja vapaasta kurssista.

  20. Projektikurssit ovat haasteellisia, koska ajankäytön hallinta jää opiskelijan itsensä vastuulle. Tällä kertaa tätä ongelmaa ei ollut ja projektin aiheeseen tuli perehdyttyä paljon myös siihen varattujen päivien ulkopuolella.
    Opin matkan varrella paljon hyödyllisiä uusia asioita ja pääsin verestämään vanhoja taitojani. Valitsemani aihe oli sopivan mielenkiintoinen ja saattaa hyvinkin olla, että valitsen kloonaamisen ja keskitetyn hallinnan yhdistämisen opinnäytetyöni aiheeksi.

  21. Antti Ursin says:

    Erinomainen kurssi. Projektista sai hyvin motivaatiota opetella uusia asioita ja viedä ideoita pitemmälle kuin mihin itsekseen opetellessa tulisi tehtyä. Lähitunneilla saatu palaute oli myös erittäin hyödyllistä ja siitä sai hyviä uusia näkökulmia, joita en ollut itse tullut ajatelleeksi. Myös työskentelyn vapaus oli mukavaa vaihtelua. Lähitapaamisten määrä oli mielestäni sopiva ja välitavoitteet auttoivat projektia pysymään aikataulussa.

  22. Kiitos palautteesta!
    Kurssiin oltiin erittäin tyytyväisiä. Erityisesti pidettiin
    – täsmällisestä ja yksilöidystä palautteesta
    – vapaudesta valita tavoitteet ja työkalut
    – lähitapaamisista, joita oli sopiva määrä
    Kurssia pidettiin haastavana mm. projektinhallinnan ja itse valitun haastavan aiheen vuoksi. Yksittäisenä ehdotuksena toivottiin lisää aikaa projektin aiheen valintaan.
    Palautteen perusteella kannustan opiskelijoita pohtimaan projektin aihetta jo etukäteen. Muuten pidän kurssin samalla kaavalla seuraavallakin kerralla.
    Ihan itse pohdin sitä, pitäisikö projektien esittelyyn varata hieman enemmän aikaa. Valmistuneet projektit olivat sellaisia, että niitä olisin katsellut vaikka kuinka pitkään.