Aikataulu – Linux-projekti – Järjestelmäprojekti I ict4tn007-3a

Tavoite: julkaise oma vapaisiin ohjelmistoihin perustuva projekti.
Viimeksi syntyi Run! paikannuspeli, Kotistudio Ubuntulla, Reititin palvelimena ja paljon muuta. Mihin sinä haluaisit syventyä?
Tutustu myös edellisen kurssin palautteisiin (ja lisäpalautteisiin).
Opettaja: Tero Karvinen. Paikka: h5001, Haaga-Helia Pasila, Helsinki. Aika: 2p, 2012 loppukevät w13-w20, keskiviikkoisin aamulla 08:15 – 12:00.
Esitiedot (kertaa nämä): Vapaan ohjelman määritelmä, vapaat lisenssit. Linux ja muut välineet, joilla aiot työskennellä. Projektinhallinta.

Aikataulu

w13 Ryhmäytyminen ja aloitus (lähiopetus)

w14 Projektisuunnitelman palautus Moodleen, DL.
w17 Tilannekatsaus (lähiopetus) (muuttunut aika, oli w16)
w18 Lopputuloksen julkaisu DL
w19 Projektien esittely (lähiopetus)
w20 Projektien esittely (lähiopetus)

Suoritukset

Koko kurssin tärkein ja ainut asia on tehdä oma projekti. Tässä sama pilkottuna:

 • Projektisuunnitelma
 • Esitys tilannekatsauksessa
 • Projektin julkaisu
 • Esitys projektien esittelyssä
 • Aktiivinen osallistuminen kaikkeen lähiopetukseen

Järjestelyt

Kurssi koostuu itsenäisestä työskentelystä ja lähiopetuksesta.
Arvosana muodostuu kaikesta palautetusta materiaalista ja esityksestä. Arvioidaan kerralla lopuksi. Osasuoritukset (esim projektisuunnitelma) vaikuttavat osana lopuksi palautettavaa materiaalia, mutta niitä ei arvioida erikseen.
Lähiopetuksessa saat projektiisi uusia näkökulmia kurssikavereilta ja Terolta. Lähiopetusta on vähän, mutta se on tärkeää. Kurssin läpäisemiseksi edellytetään läsnäoloa tunneilla.
Pysy aikataulussa. Sama järjestely kuin “tietoteknisessä selvityshankkeessa”: Myöhästyminen palautusaikatauluista ilman ennakolta hyväksyttyä syytä johtaa kurssin päättymiseen. Myöhästyminen pudottaa arvosanaa 20% per päivä.
Tutustu ryhmien aiheisiin. Ne laitetaan kommentteina tämän viestin perään.

Linkkejä

Järjestelmäprojekti I eli Linux-projekti Moodlessa (vaatii kirjautumisen)

Vanhoja kurssisivuja

Valmiiden projektien esittely – Järjestelmäprojekti ict4tn007-2
Aikataulu – Järjestelmäprojekti ict4tn007-2
Verkon projekti 2007 syksy

Posted in Uncategorized | Tagged , , , , | 23 Comments

23 Responses to Aikataulu – Linux-projekti – Järjestelmäprojekti I ict4tn007-3a

 1. Teen Turun Yliopistolle kielentutkimukseen, mainosten tutkimiseen käytettävän web sovelluksen. Sovellukseen pystyy syöttämään mainosten tekstejä, sekä etsimään tietojen syöttämisen jälkeen erilaisten hakujen avulla mistä mitäkin löytyy.

 2. Samuli Kilpiö says:

  Projektin aiheena mobiilisovellusten teko käyttäen Phone Gappia.
  Projektin lopputuloksena on tehdä ohje tyyliset dokkarit, kuinka Phone Gapilla voi itse tehdä mobiilisovelluksen androidille, symbianille ja ehkä jopa applen vehkeisiin.

 3. Samuli Kilpiö says:

  Phonegappia tarkoitus testata myös macilla, sekä ubuntulla.

 4. Olemme valinneet opintojakson projektiksi nettisovelluksen, jossa työntekijä pystyy lähettämään yritykselle työtuntiraportin.

 5. [Taiteilijoille] tarkoittettu omien tekeleiden esittelypalvelu, jossa voi myöhemmin saada kommennetteja, sekä arvosanoja töilleen. Myöhemmin katsotaan lisäominaisuuksia. Nettisivulle http://elisakankkunen.wordpress.com/ tulee myöhemmin linkki ko. sivulle.
  Admin edit: korjasin sanamuodon, ettei synny vääriä käsityksiä.

 6. Samuli Kilpiö says:

  Kiitokset ideasta Tero Karviselle.

 7. Jukka says:

  Android puhelimien etähallinta. Idea projektille Tero Karviselta. Ryhmässä Jukka Ikonen ja Miikka Hoskonen

 8. Veronika says:

  Olen todella kiinnostunut aiheesta “Blender – 3D-grafiikan mallinnusohjelma”, ja rupean tutkimaan sitä vähän lähemmin.

 9. Kiintoisa aihealue, mitä aiot tutkia siitä?

 10. Jukka says:

  Loppuraportti projektiin.

 11. Samuli Kilpiö says:

  Tuli yllätyksenä kurssin lähituntien vähäisyys, mutta projektille kyllä tuli hyviä vinkkejä Terolta. Kurssin aikana tuli opittua mobiilisoftan tekeminen androidille, joita tulen toivottavasti tulevaisuudessa tekemään uudelleen.
  Mielestäni kurssin alussa voisi olla yksi lähitunti enemmän, jotta varmistutaan että kaikkien aihe on varmasti selvä, sekä jokaisen projekti polkaistaisiin lähitunneilla jo alkuun.
  Suosittelisin oppilaille, jotka ovat aijemmin olleet teron kursseilla, sekä paljon yleistaitoa tietokoneista.. kaikki valmiit taidot plussaa. (ohjelmointi, linux käyttö jne.)

 12. Opin kurssilla yllättävän paljon, koska aikaisempaa PHP osaamista minulla ei ollut. Projektiin meni huomattavan paljon aikaa ja kurssiin käytettiin paljon vapaa-aikaa. Parit kerrat kun opetusta oli, olivat ERITTÄIN hyödyllisiä. Oli kuitenkin hyvä, että aiheen sai itse valita ja projektia sai tehdä omalla aikataululla. Suosittelisin kurssia kaikille, jotka haluavat kokemusta projektien teosta.

 13. Kai Liitola says:

  – Opin hallitsemaan ajankäyttöäni, miettimään asiakokonaisuutta ja ottamaan vastuun omatoimisestä työstä.
  – Kaikki mitä kurssilla tein ja työstä saatu palaute oli hyödyllistä ja rakentavaa.
  – Taitoja tulee hyödynnettyä työelämässä ja jatkan vapaa-ajalla saman projektin kehittämistä kurssin jälkeen.
  – En keksinyt kurssille parannusehdotuksia, kurssi on nykyisellä formaatilla sopivan itsekeskeinen, tulee tehtyä itse asioita.
  – Suosittelisin kurssia myös ystävilleni jotka eivät ole järjestelmäasiantuntija-polusta, esim. ohjelmistokehittäjä-linjalla oleva henkilö voisi saada kurssista paljon irti kun sillä linjalla projektit on enemmän ohjattuja.

 14. Ida Laine says:

  Kurssipalaute
  Opitko jotakin?
  – Projektin hallintaa, aikatauluttamista. PHP-taidot kehittyivät.
  Missä hyödynnät taitojasi kurssin ulkopuolella?
  – Tulevissa projekteissa ja muissa koulutöissä.
  Miten kurssia voisi parantaa?
  – Monilla tuntui olevan ennen kurssia vaikeuksia keksiä projektin aihetta, joten siihen varmaan vielä lisää vinkkejä. Alussa oli kyllä hyvä kun käytiin läpi jokaisen kiinnostuksen kohteet yms. mikä kyllä samantien herätti edes muutaman idean.
  Kenelle suosittelisit kurssia?
  – Tyypeille joilla on jo joku oma projekti-idea mielessä, omaa ideaa aina hauskempi lähteä kehittämään ja tämä kurssi tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa ja aikatauluttaa projekti ja saada siitä vielä opintopisteitäkin.

 15. Miikka says:

  Tärkein yksittäinen opittu asia oli projektinhallinta, josta ei kovinkaan paljon ollut aikaisempaa kokemusta etenkään kurssin vaatimassa laajuudessa. Uskoisin tästä olevan apua jatkossa niin koulussa kuin työelämässäkin.
  Voisin hyvillä mielin suositella kurssia kaikille jotka ovat kiinnostuneita projektin hallinnasta.
  Kurssia ei mielestäni tarvitse muuttaa. Lähitunteja oli riittävä määrä ja ohjaustakin oli tarjolla, mikäli sellaista olisi tarvinnut.

 16. Jukka Ikonen says:

  kurssin aikana opin paremmin hahmottamaan omia heikkouksia ja vahvuuksia projektin hallinnassa. kurssi oli hyödyllinen sillä nyt jatkossa tiedän mihin asioihin minun tulee kiinnittää huomiota kun suunnittelen ja/tai työskentelen projekteissa. mieleeni ei tule mitään parannus ehdotuksia, kurssi oli ihan toimiva ja voisin suositella sitä muillekkin opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita linuxista ja projektien tekemisestä.

 17. – Projektinhallintaa tuli opittua vähän kantapään kautta. Kun joutuu ITSE olemaan vastuussa kaikesta, joutuu hieman työskentelee eri tavalla kun työskentelisi jonkun alaisuudessa, joka “potkisi” eteenpäin.
  – Varmasti projektinhallintaa liittyvät asiat ovat hyödyllisiä
  – Tulevaisuudessa varmasti tulee vastaan esim. työtehtäviä jossa joudun käyttämään opittuja asioita.
  – Tällä hetkelle ei tule mieleen mitään mikä voisi parantaa kurssia. Mitä parannettavaa on, jos kurssilla saat itse päättää aiheen, työskennellä omaan tahtiin ja päättää mitä asioita näyttää loppuraportissa. Kurssilla oli vain muutamat lähiopetuskerrat, joten ei pitäisi olla niin rankkaa opetusta.
  – Kurssia suosittelisin kaikille opiskelijoille, jolla on vähäänkään omaa mieltä ja halua kehittää jotain omaa, itse päättäen mitä tekee.

 18. Tomas Kumlin says:

  Järjestelmäprojekti1 -kurssilla tuli opittua projektinhallinnan lisäksi PHP:ta jonkin verran, joka oli ainakin itselle täysin uusi osa-alue.
  Kurssilla opitusta projektinhallinnasta, sekä työmäärien arvioinnin harjoittelusta oli hyötyä tulevia projekteja ajatellen.
  Kurssia voisin suositella kaikille, jotka haluaisivat oppia käyttämään Linuxia paremmin ja jotka tykkäävät itsenäisestä työskentelystä