Linux-koe, työasemat ja tietoverkot 25

Update: Työasemat ja tietoverkot ict1tn002-25 Linux-osuuden koe on pidetty. Onnittelut läpäisseille! Arviointi on ict1tn002-25 Moodle-sivulla (vaatii kirjautumisen).

Karttakatu Oy

Me Karttakatu Oy:ssä teemme karttoihin liittyviä weppisovelluksia. Olemme muutaman hengen yritys.
Asenna työasema, jolla tavallisimmat toimistotyöt onnistuvat (weppisurffailu, tekstinkäsittely). (Asentuessa voit käydä kommentoimassa kavereiden blogeja).
Työntekijämme ovat Einari Vähäkäähkä, Pekka Winha, Åke Andersson ja Leila Laila. He haluavat kehittää PHP-kotisivuja etäkäyttöyhteydellä. Asenna tarvittavat palvelut ja tee esimerkkisivut.
Asenna kaikkien käyttäjien käyttöön skripti (shell script) nimeltä “mystatus”, joka näyttää vapaan levytilan (df -h) ja koneen ip-osoitteen.
Tähtäätkö huipputulokseen? Pekka Winha haluaa käyttää MySQL tietokantaa. Asenna hänelle MySQL-tietokanta ja siihen PhpMyAdmin-weppiliittymä.

Säännöt

Paikalle saa ottaa: henkilöllisyystodistus, juotavaa, liveromppu. Kännykkä kiinni.
Kiellettyä: Älä kirjaudu muualle kuin tässä kokeessa asentamallesi koneelle. Älä vilkuile toisten monitoreja. Älä juttele kenenkään kanssa äläkä muutenkaan kommunikoi kaksisuuntaisesti. Älä käytä mitään muistiinpanoja, jotka eivät ole julkisesti internetissä.
Sallittua: Nettisurffailu, julkisessa internetissä olevat sivut.

Lopuksi

Laita lopuksi näkyviin testit kaikesta, mitä olet tehnyt. Koe arvioidaan pääosin tämän esillepanon perusteella.
Katso, ettei ruudunsäästäjä mene lukkoon.
Nähdään tulevilla kursseillani: Linux palvelimena, Mobiili tuotekehitys (kännyköiden ohjelmointi), Prototyypin rakentaminen (robotit ja sulautetut järjestelmät). Muista leikkiä Linuxilla ja blogata!

Posted in Uncategorized | Tagged , , , , | 16 Comments

16 Responses to Linux-koe, työasemat ja tietoverkot 25

 1. Koe oli suhteellisen mukava ja kuvasi hyvin mahdollista työtehtävää oikeassa työssä. Plussaa siitä, että internettiä sai käyttää kokeen aikana sillä se on sallittua myös työelämässä. Hyvin suuniteltu koe, joka sisälti kaikki keskeisimmät asiat kurssista.

 2. Koe oli mielestäni sopivan vaikea. Se oli hyvää, että piti tehdä asiat käytännössä, eikä niin että olisi ollut kysymyksiä ja niihin vastausvaihtoehdot. Internetin käyttö oli hyvä asia kokeen aikana ja siitä oli myös jonkin verran hyötyä.

 3. Koe oli harjoittelun jälkeen aika helpohko, mutta silti testasi hyvin kurssilla hankittuja kykyjä. Internetin käytöstä samaa mitä muutkin, eli hyvä kun sai käyttää, kun sitä saa käyttää työelämässäkin apuna. Se myös voi nostaa kykyä etsiä vastauksia ongelmiin netistä.
  Pidin siitä, että PHP:tä oli kokeessa suht paljon. Boonusta siitä.

 4. Koe oli minulle sopivan haastava ja siitä löytyi niin helppoja kuin vaikeampiakin tehtäviä. Tehtävät oli suunniteltu hyvin ja se oli tosiaan plussaa, että nettiäkin sai käyttää.

 5. Koe oli ihan sopivan vaikea. Netin käyttö kokeen aikana jeesasi hyvin.Kokeessa testattiin hyvin kurssilla käytyjä asioita.

 6. Teemu Seppänen says:

  Koe oli minulle ainakin aivan riittävän vaikea, vaikka puhuitkin “helposta” propellihattu äänensävyllä =D. Siinä oli hyvin poimittu tärkeimpiä asioita kurssin varrelta ja tässä kokeessa testattiin nimenomaan tärkeitä tulevan työelämän valmiuksia, niinkuin olit varmaan ajatellutkin eikä mitään turhia asioita. Hienosti suunniteltu koe. *Thumbs up*

 7. Joel Siirto says:

  Hyvä koe, johon tiivistyi kurssin oleellisimmat asiat. Internetin käytön salliminen plussaa.

 8. Elli Suhonen says:

  Käytännön koe on aina mukavampi kuin teoria. Internetin käytön salliminen kokeen aikana on plussaa, koska ei tarvinnut osata läjää komentoja ulkoa; saahan työelämässäkkin käyttää nettiä apuna. Mukava koe, joka mittasi hyvin kurssin keskeisiä asioita.

 9. Koe oli sopivan haastava. Kaikkea en ulkoa muistanut, joten senkin takia oli hyvä että sai käyttää nettiä apuna. Kiva että sai tehdä asiat itse käytänössä sen sijaan että olisi pitänyt vastailla kysymyksiin.

 10. Amalia Surakka says:

  Koe kiteytti hyvin kurssin sisällön. Netin käytön salliminen oli hyvä asia jo realismin kannalta (työympäristössä se olisi käytössä kuitenkin).

 11. Jussi Vilkman says:

  Koe oli kiinnostava ja sopivan haastava.

 12. Miro Viinanen says:

  Koe toi esille juuri, kuinka tärkeää on osata perusasiat. Internetin käyttö oli hyvä lisä kokeeseen. Pidin myös siitä, että koe oli visuaalinen.

 13. Ilari Utti says:

  Koe oli suhteellisen helppo. Käytännössä jokaiselta oppitunnilta oli jotakin mukana kokeessa, se oli hyvä asia. Internetin käyttäminen oli hyvä juttu koska oikeassa työtehtävässäkin se mahdollisuus on olemassa.

 14. Kim Stenberg says:

  Ihan hyvä koe. Vähän tuli haasteita tuon phpmyadminin kanssa, mutta muuten sujui ihan kivasti. Toivottavasti tein kaiken oikein. Kotitehtäviä jos teki niin ei pitäisi tulla tämän kanssa ongelmia.

 15. Koe oli oikein hyvä, ehkä hieman helppo oppitunteihin nähden.
  Plussaa mysqltehtävä ja mahdollisuus internetin käyttöön.

 16. Joni Wielert says:

  Koe oli sopivan haastava ja monipuolinen. Internetin käyttö hyvä ratkaisu, koska koetilanne kuvasti hyvin mahdollista työtehtävää.