Verkkomaksut Suomessa – vertailu

Opiskelijani Jari Laurila vertaili suomalaisten verkkomaksujen kustannuksia. Uusi tulokas Holvi.com on vertailun edullisin pienillä tapahtumamäärillä. Katso myös hinnasto, NY artikkeli.
Vertailussa mainitaan 11 maksun käsittelijää, joista kuusi hintansa julkaissutta on vertailtu: Luottokunta, Suomen Verkkomaksut, Checkout, Maksuturva, E-maksut ja Holvi.com. Muut mainitut ovat Klarna, Everyday verkkomaksu, PayPort, PayPal ja Danske Bank. Taulukko Jarin kalvoista (ppt):

2012-12-13: Jari julkaisi päivitetyt kalvot. 2012-12-14: Krista Holvi.com:lta lähetti sähköpostia, etteivät he ole edullisin tapauksessa 300 tap/kk, vaan silloin kokonaiskulut ovat 351 EUR. Päivitetty tekstiin, ei vielä kuvaan.

Posted in Uncategorized | Tagged , , , , , , , , , , , , | 6 Comments

6 Responses to Verkkomaksut Suomessa – vertailu

  1. Bitcoin-kryptovaluutan käyttäjillä rahansiirtokustannukset sen sijaan ovat muutaman sentin luokkaa.

  2. Bitcoin on hieno juttu.
    Mutta mitä tarkasti ottaen tarvitaan, jotta voin vastaanottaa Bitcoin-maksuja verkkokaupassa? Entä paljonko maksaa Bitcoinien muuttaminen ja siirtäminen euroiksi tilille?
    Mietityttää myös, miten paljon teknistä taitoa ja ohjelmistoja asiakkaalta vaaditaan Bitcoineilla maksamiseen. Noita vertailun maksunkäsittelijöitä voi käyttää tavallisella selaimella.

  3. Tällä voit vastaanottaa bitcoineja helposti 0-kuluilla. Muitakin toimijoita löytyy (Bit-pay, WalletBit).
    http://blog.coinbase.com/post/37274999622/how-to-accept-bitcoin-on-your-website
    Bitcoinien kotiuttamiseen euroiksi on monta vaihtoehtoa. Isoimmissa vaihdantapalveluissa kulut ovat 1%. Käytännössä bitcoinien markkina-arvo heiluu, ja se, millaiseen lopputilin onnistuu saamaan, johtuu tuurista ja taidosta. Periaatteessa voi myydä bitcoininsa pois OTC-myynnillä, jolloin voi päästä jopa voitolle. Jotkut tekevät kuitenkin bitcoinien osto- ja myyntitoimintaa sivutoimisesti ansaintatarkoituksessa.
    Jos ajatellaan bitcoineja pelkästään työkaluna eurojen siirtämiseen, se ei ole kilpailukykyinen. Mutta jos meinaa käyttää bitcoinit esim. jossain muissa bitcoineja hyväksyvissä verkkokaupoissa, niin sitten siirtokuluja ei tule käytännössä juuri yhtään. Tietysti bitcoineja hyväksyvät verkkokaupat tai putiikit ovat vielä aika vähissä.

  4. Vielä lisäksi, lompakkopalveluitahan bitcoineille löytyy useita, ja ne kaikki ovat keskenään yhteensopivia. Bitcoinien etu kuluttajan kannalta on se, että palveluissa ei pysty muodostamaan ns. vendor lock-iniä – sekä myyjä että ostaja voivat käyttää mitä palvelua haluavat, ja palvelusta toiseen on helppo siirtyä.
    Tuo coinbase tarjoaa omaa selain-pohjaista lompakkopalveluaan. Oma palveluni on easywallet.org . Stand-alone bitcoin-lompakoista suosittelen multibit -clienttiä (multibit.org).

  5. Hieno vertailu. Verkkomaksujen osalta tuossa on tosin isohko virhe. Verkkomaksuilla ei nimittäin suurimmassa osassa maksutavoista ole lainkaan minkäänlaista provisiota, eli pelkkä 0,35€ kustannus. Provisio luottokorteissa on 2%, joka pätee ainoastaan mikäli maksu tehdään korttimaksuja käyttäen. 2,9% provisio liittyy erikseen valittaviin kulutusluottoon pohjautuviin maksutapoihin, kuten Klarna. Tämä vaikuttaa kauppiaan maksamiin kokonaiskustannuksiin merkittävästi erityisesti jos myyntiä on enemmän kuin muutamia satasia kuukaudessa.