Aikataulu DigiStartUp digt4tn024-3 – keväällä 2018 – molemmat 1p ja 2p – 10 op

English: Create your own digital product and find paying customers. Real customers, actual money. Course is in Finnish.

Luo digitaalinen tuote ja hanki sille maksavia asiakkaita. Siis oikeita asiakkaita, joilta saa oikeaa rahaa.

Linkkejä

Päivän DigiStartUp 3 Moodlessa. Aikataulu, ohjeita, linkkien palautuslomakkeet. Vaatii kirjautumisen. Aukeaa kurssin alkaessa.
Illan eli monimuodon DigiStartUp 3 Moodlessa. Vaatii kirjautuisen.
Kurssikuvaus opinto-oppaassa – DigiStartUp dig4tn024
Tämä sivu sisältää alustavaa tietoa tulevasta kurssista, ja monet seikat voivat vaikuttaa siihen, toteutuuko kurssi ja missä muodossa.

Palautetta

1) Vapaamuotoinen palaute kommenttina tämän kurssisivun perään.
Vapaamuotoiseen palautteeseen saa kirjoittaa mitä vain, eikä kysymyksiä tarvitse toistaa. Mutta tässä vinkiksi:

 • Eka kerta – teitkö kurssilla jotain ekaa kertaa? Julkaisit ohjelman? Sait maksavan asiakkaan omalle tuotteellesi? Soitit kylmäsoiton?
 • Opitko jotakin – eli osaatko nyt tuotteiden protoilusta sellaista, mitä et osannut ennen kurssia?
 • Oliko opittu hyödyllistä? Luuletko, että sille on käyttöä esim tulevaisuudessa töissä tai kotona?
 • Miten voisin parantaa kurssia?
 • Missä aiot hyödyntää taitoja kurssin ulkopuolella? Töissä, harrastuksissa, muualla?
 • Viihdyitkö kurssilla?
 • Suosittelisitko kurssia? Kenelle? Koulutoverille tai kollegalle?

2) Numeerinen palaute Haaga-Helian e-lomakkeelle

 • Numeerisen palautteen avulla verrataan Haaga-Helian kursseja
 • Voit kopioida vapaiden tekstikenttien palautteen äsken kirjoittamastasi tekstistä
 • On tärkeää saada jokaiselta palaute

Kiitos ja onnea uusille tuotteillesi!

Posted in Uncategorized | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 30 Comments

30 Responses to Aikataulu DigiStartUp digt4tn024-3 – keväällä 2018 – molemmat 1p ja 2p – 10 op

 1. Pyry Simula says:

  Kurssi oli todella hyvä ja erittäin opettavainen. Tekniikkatuokiolla käydyistä asioista voisi mielestäni olla 5 OP-kurssi digitaalisten palveluiden opiskelijoille, miksei muillekkin.

 2. Onni Alkio says:

  Olisin kaivannut enemmän ohjausta myyntityöhön. Kurssin alkupuolella olisi myös voinut olla enemmän oppitunteja liittyen erilaisiin tekniikoihin, joita digitaalista tuotetta kehittäessä olisi voinut hyödyntää.

 3. Leevi Seppälä says:

  Kurssi oli ensimmäinen asiakasprojekti, jonka olen vienyt alusta loppuun asti itse. Yleensä mukana on ollut aina jokin välikäsi, ja oli oikein opettavaista olla mukana projektin jokaisessa vaiheessa.
  Opin kurssilla myös lisää protoilun tärkeydestä, koska se saa asiakkaan puhumaan ja tuomaan omia mielipiteitään paremmin esille.
  Kurssilla opitusta on varmasti hyötyä työelämässä ja jatkossa.
  Ainoa negatiivinen asia, minun mielestäni, oli ehkä sen kesto. Tämä on tietysti suuresti sidonnaista siihen, millaisen projektin valitsee alussa, joillekkin projekteille 5 kuukautta on aivan liian lyhyt aika, mutta meidän tapauksessamme se tuntui hieman liian pitkältä.

 4. Aleksi Berghem says:

  Kurssi oli erittäin hyödyllinen, opin uusia asioita. Opin paljon uutta etsiessäni tietoa netistä mm. Verkkosivujen laittaminen nettiin ja hakukineoptimointi. Pääsin tekemään yhteistyötä asiakkaiden kanssa, sekä myymään ideaamme.

 5. Jimi Laakso says:

  Julkaisin kurssilla ensimmäistä kertaa android sovelluksen ja sain sille käyttäjiä. Opin käyttämään cordovaa ja tekemään karttoja leafletin avulla. Opin myös paljon projektin aikatauluttamisesta.

 6. Markus Mäkinen says:

  Kurssi antoi kiitettävästi ratkaisut omaan käteen. Vaikka projektimme päättyi mahalaskuun, kurssin aikana tuli opittua mm. aikataulutuksen tärkeydestä ja ideoiden tarkastelusta kriittisesti.

 7. teemu says:

  tuntien kellonajat moodleen

 8. Sebastian Airaksinen says:

  Ensimmäistä kertaa otin oikeisiin asiakkaisiin yhteyttä ja sain palautetta käyttäjiltä ( muut kun lähipiiri ).
  Parantaisin kurssia niin, että painotettaisiin viellä lisää myynnin tärkeyttä.
  Kurssista saadut opit olivat hyödyllisiä ja niistä on jo ollut hyötyä työelämässä. ( Lean ajattelu malli työhaastattelussa johti luultavasti työpaikan saantiin. Sain siis oman alantyöpaikan ja olen nyt ollut viikon siellä jo töissä.)

 9. Tärkeimmät oppimani asiat olivat:
  1. Pienilläkin resursseilla pääsee yllättävän pitkälle ja saa aikaiseksi parhaassa tapauksessa valmiin, myyntikelpoisen tuotteen.
  2. Jos intohimoa myytävää tuotetta kohtaan löytyy, niin tuotteen myyminen onnistuu jopa kylmäsoitoilla. Itse olen huono myymisessä, mutta silti sain kylmäsoitolla yhden 150€ kaupan aikaan.

 10. Jere says:

  Eka kerta – teitkö kurssilla jotain ekaa kertaa? Julkaisit ohjelman? Sait maksavan asiakkaan omalle tuotteellesi? Soitit kylmäsoiton?
  Julkaisin ohjelman, sain maksavia asiakkaita ja opin erilaisia tekniikoita.
  Opitko jotakin – eli osaatko nyt tuotteiden protoilusta sellaista, mitä et osannut ennen kurssia?
  Oliko opittu hyödyllistä? Luuletko, että sille on käyttöä esim tulevaisuudessa töissä tai kotona?
  Opin myynnin ja markkinoinnin tärkeyden projektissa.
  Miten voisin parantaa kurssia?
  Kurssi ei mielestäni tarvitse parannettavaa.
  Missä aiot hyödyntää taitoja kurssin ulkopuolella? Töissä, harrastuksissa, muualla?
  Töissä ja harrastuksissa
  Viihdyitkö kurssilla?
  Viihdyin
  Suosittelisitko kurssia? Kenelle? Koulutoverille tai kollegalle?
  Suosittelisin kurssia startup ideasta kiinnostuneille.

 11. Akseli Ratamo says:

  Hyödyllinen kurssi. Tiimiä olisi pitänyt potkia enemmän. Kurssilla kannattaisi enemmän painottaa projektipäälikön tärkekeyttä myös jo 3 hengen ryhmässä.
  Kurssi nopeammin vauhtiin ja katselmointikertoja useammin.

 12. Rosanna says:

  Kurssi oli jokseenkin sekava johtuen ehkä siitä, että opettajia oli kolme ja kaikilla heillä oli omanlaisensa näkemykset eri asioista. Kun kurssi alkoi, annettiin opiskelijoille käsitys, että olisi luotava sovellus, vaikka todellisuudessa aihe ei ollut näin rajattu. Lisäksi olisin kaivannut välillä opettajilta kannustavampaa asennetta, koska joskus tuntui siltä, että he eivät arvostaneet joitakin saavutuksia kovinkaan paljon. Kurssin suhteen on myös todella kovat odotukset sille, kuinka paljon aikaa tulisi käyttää työtuntien suhteen. Kaikkien muiden kurssien rinnalla aikaa ei välttämättä ole tarpeeksi. Olisi myös hyvä, jos kurssilla olisi tarjottu valmiiksi esim. sopimuspohjia. Voisin suositella kurssia sellaiselle henkilölle, jolla on jo liikeidea valmiina ja hän haluaisi lähteä kehittämään sitä pidemmälle. Kurssi rohkaisee ottamaan itse asiakkaisiin yhteyttä sekä tekemään myyntiä.

 13. Patrick says:

  Kurssi oli erittäin käymisen arvoinen ja tajusin kurssista mitä en halus trhdä työkseni – verkkosivuja. Tämän realisoinnin arvo on varmasti mittavampi tässä vaiheessa kuin koskaan muulloin. Olin aluksi innoissani ja lähtemässä verkkosivumarkkinoille tekijäksi ja nyt opin, ettei se kannata harrastutoimintaa pidemmälle. Opettajat kurssilla oli auttavaisia ja suurin osa opettajien kanssa käydyistä keskusteluista oli hyödyllisiä. Turhaa työtä kurssilla mielestäni oli työtuntien seuraus ja blogin kirjoitus. Ymmärrän kyllä molempien hyödyllisyyden pitkällä tähtäimellä ja miksi ne oli mukana kurssilla, mutta blogi ja työtuntien seuraus oli niin toissijainen asia, että mitä vähemmän niitä teki sitä vähemmän ne kiinnosti. En ottaisi niitä pois, mutta joko painottaisin niitä paljon enemmän tai paljon vähemmän. Nykyinen painotus ei ole kannustava mielestäni. Minua harmittaa kurssin jälkeen, että ryhmämme lähti tekemään sitä helpointa ratkaisua ja ylittämään aitaa matalasta kohtaa, mutta tälläistä tämä välillä on. Kiitos kurssista kaikille maikoille.

 14. Aleksander Nikkarev says:

  Ensimmäistä kertaa tein mobiilipeliä ja mainostin sekä esittelin omaa tuotosta.
  Osaan jonkin verran C# koodausta ja sisäisen viestinnän tärkeyden.
  Varmasti tulee olemaan hyödyllistä osata monipuolisempaa koodausta niin tulevassa alan työssä kuin tulevilla kursseilla.
  Kurssin parantamisesta on vaikeaa keksiä mitään, mutta ehkä luentoihin enempää tekemistä ryhmissä.
  Aion hyödyntää osaamistani harrastuksessa ja tulevissa kursseissa.
  Kurssi oli viihdyttävä ja opetti hyvin ryhmätyön tärkeyttä sekä mvp idea hyvin arvokasta tietää.
  Suosittelisin varmaan eri haaga helian kurssi kavereille!

 15. Joonas Vekkeli says:

  Toimiva kurssi. Ensimmäinen toimiva sovellus tuli julkaistua ja ohessa oppi markkinointia ja palautteenkeruuta Uskon, että näitä taitoja tulee tarvitsemaan usein työuran aikana. Tuki tähän oli riittävää ja hyvää, vaikka välillä tuli hieman stressiä mielestäni suuresta painostuksen määrästä. Voin suositella kurssia.

 16. Miikka Koskine says:

  Kurssi oli sillä tavalla mielenkiintoinen ettei opettajat hiillostaneet kokoajan. Kokoontumisissa lähinnä käsiteltiin kurssiin liittyviä oppeja ja katselmointeja.
  Ensimmäistä kertaa kurssilla pääsin esittelemään ryhmämme tuotteita kasvotusten asiakkaalle ja kokemus siitä oli hyvä. Ilman tätä kurssia en varmasti opiskelujen aikana tätä mahdollisuutta olisi saanut. Luulen että kaikki asiakastapaamisista asiakaskontakteihin opetti paljon. Kurssi kaikinpuolin oli erittäin hyvä vaikkakin välillä tuntui että aikaa oli hieman liikaa. Uusia asiakkaita tosin olisi voinut ottaa, mutta sovittiin ettei jatketa hommaa kurssin jälkeen niin ei nähty järkeä ottaa kurssin loppuun uusia projekteja.
  Kurssia suosittelen kaikille joita vain kiinnostaa tehdä hieman taskurahaa ja on jo hyvä idea valmiina.

 17. Henri Niklander says:

  Ensimmäistä kertaa ikinä olin mukana projektissa, jossa saimme aikaan palvelun jota myimme oikeille asiakkaille. Soitin myös ensimmäisen kylmäsoiton. Opin kurssilla paljon yrittäjyydestä ja oman tuotteen myymisestä. Kurssi ja opettajat olivat loistavia ja innostivat menestymään.

 18. Laura-Maaria Penttilä says:

  Viihdyin kurssilla hyvin. Neuvoa ja ohjausta sai, mikäli sitä tarvitsi ja kurssin ainakana saatu palaute oli arvokasta projektin eri vaiheissa.
  Vaikka meidän peliprojektimme ei päässytkään maaliin asti kurssin puitteissa, on käteen jäänyt korvaamatonta oppia projektinhallinnasta sekä aikataulutuksen tärkeydestä. Koen tämän kurssin olleen hyödyllinen ja antaneen minulle työkaluja työelämää varten. Jokaisen onnistuneen projektin takana on liuta epäonnistumisia, joiden oppien ansiosta syntyy onnistumisia.
  Kurssilla opittuja organisointi- ja ryhmätyötaitoja tulen taatusti hyödyntämään tulevaisuudessa erinäisissä projekteissa. Pelin rakentamisen aikana opitut työkalut tulevat myös käyttöön jatkossa, sillä aiomme saada pelin markkinoille.
  Kurssi oli sopivan pituinen ja sen aikana saatu palaute rakentavaa, realistista sekä kannustavaa. Ohjattuja tapaamisia olisi kenties voinut olla useammin tiimien niin halutessa, varsinkin kurssin jälkimmäisellä puoliskolla – ihan työpaja-tyyliset tapaamiset olisivat voineet olla avuksi ainakin meidän projektille. Kiva kurssi kaikin puolin, tykkäsin.

 19. Jon Ketola says:

  Eka kerta – teitkö kurssilla jotain ekaa kertaa? Julkaisit ohjelman? Sait maksavan asiakkaan omalle tuotteellesi? Soitit kylmäsoiton?
  Kävin ensimmäistä kertaa asiakastapaamisessa yksin, kartoitin osaamistani asiakkaalle ja tutustuin ensi kertaa siihen miten Timma.fi ajanvarausjärjestelmä integroidaan sivulle. Sain myös ensimmäistä kertaa maksavan asiakkaan omalle tuotteelleni. Kylmäsoittoja ei tarvinnut soitella hyvien kontaktiemme ansiosta. Sekin olisi ollut kyllä hyvä kokea.
  Opitko jotakin – eli osaatko nyt tuotteiden protoilusta sellaista, mitä et osannut ennen kurssia?
  Opin kurssilla paljon siitä, kuinka paljon se vaatii aikaa kun hoitaa itse kaiken alusta loppuun. Opin myös validoinnista. Meillä oli kurssin alussa monta hyvää ideaa jotka ilman pidemmälle ajattelua tuntuivat hyvältä, mutta validoinnin jäälkeen tulimme siihen tulokseen, että niissä ei ole mitään järkeä ja näin säästimme paljon aikaa ja vaivaa. Opin myös, että kolmenkin hengen ryhmä tarvitsee projektipäälikön/johtajan.
  Oliko opittu hyödyllistä? Luuletko, että sille on käyttöä esim tulevaisuudessa töissä tai kotona?
  Opittu oli hyödyllistä. Pääsin haastamaan itseäni ja uskon, että siitä on todella paljon hyötyä tulevaisuudessa. Omalta mukavuusalueelta poistuminen tekee hyvää. Opin myös, että ihmisille ei kannata olla liian mukava vaikka tuntisi heidät vaan pitää uskaltaa vaatia asioita. Uskon, että tästä on suuri hyöty työelämässäkin.
  Miten voisin parantaa kurssia?
  Kurssista saisi paremman lisäämällä opiskelijoiden motivaatiota esimerkiksi joillain palkinnoilla. Esimerkiksi hauskin idea, idea jota ei olla ennen nähty tällä kurssilla jne. Tosin opiskelijoiden motivaatioon voi olla silti vaikea vaikuttaa.
  Missä aiot hyödyntää taitoja kurssin ulkopuolella? Töissä, harrastuksissa, muualla?
  Viihdyitkö kurssilla?
  Aion hyödyntää kurssilta opittuja taitoja työelämässä. Tiedän nyt myös yrittäjyydestä paljon enemmän ja kurssista on varmasti hyötyä mikäli joskus päätän ryhtyä yrittäjäksi. Viihdyin kurssilla ja opettajat olivat hyviä.
  Suosittelisitko kurssia? Kenelle? Koulutoverille tai kollegalle?
  Suosittelisin kurssia kaikille, joilla on kiinnostusta yrittäjyyttä/startuppeja ja myyntiä kohtaan.

 20. Maria Permala says:

  Hankalin asia kurssilla on ehkä idean keksiminen. Jotenkin todella kankeaa, kun tulee kurssin alussa sellainen olo, että nyt pitäisi perustaa oma Google piilaaksoon ja sille kasa asiakkaita. Varsinkin tuntui, että kurssille osallistuvilla oli ideoita ja halua toteuttaa palveluita silkasta kokeilunhalusta ja maksavien asiakkaiden löytäminen oli enemmänkin rasite. Palvelun myymistä ei koe tarpeeksi tärkeänä prioriteettina, koska suurimmalla osalla opiskelijoista ei ole vielä mitään kokemusta edes oman palvelun ideoinnista.

 21. Olli Perikanta says:

  Kurssilla oppi kantapäänkautta, että sopimus asiakakkaiden kanssa on erittäin tärkeä. Kurssi oli monella tapaa opettavainen.

 22. Roni says:

  Suosittelen kurssia yrittäjyydestä kiinnostuneille. Kurssi voisi sopia vapaaehtoiseksi.

 23. Aino Sutinen says:

  -Ei mainittavia ekoja kertoja
  -Opin lisää työnjaon ja aikataulutuksen sekä johtamisen merkityksestä
  -Opittu oli hyödyllistä ja varmasti käyttökelpoista myöhemmin elämässä
  -Parannuksena ois ehkä selkeemmin rajattu mitä tehään ja enemmän kokemuksia edellisiltä ryhmiltä et mitä kannattaa tehä
  -Tekisin kurssista valinnaisen
  -Opittuja taitoja voi hyödyntää vielä jäljellä olevan opiskeluajan ja sit töissä ja omissa projekteissa
  -En viihtynyt kurssilla ja toivon koko olemukseltani etten ois ikinä tullut tälle kurssille, mutta ainakin oman ymmärrykseni mukaan tää on pakollinen.
  -Suosittelen henkilöille joilla on kiinnostusta ja visioa Startup toimintaa kohtaan, muuten en suosittelisi.
  -ymmärrän kyllä et tämmöi kurssi on monille hyvä ja antaa realistista kuvaa siitä miten raadollista on todellisessa työelämässä, toisaalta en koe et aiemmat opiskelut ois valmistanu tähän eli harppaus aiemmista projekteista aivan valtava

 24. Pyry Ahtiainen says:

  Kurssilla ensimmäistä kertaa tuli kokeiltua, opittua ja käytettyä Twine:a alustana ohjelmalle. Ensimmäistä kertaa tuli myös suunniteltua ja devattua peliä. Ensimmäistä kertaa tuli ajateltua oikeasti omien luomusten viemistä markkinoille. Ensimmäistä kertaa neuvottelin toimittajan kanssa.
  Opin käyttämään Twine:a. Opin pelien rakenteista ja mekaniikkojen luomisesta ja ratkaisusta koodin avulla. Opin työmäärän arvioimista ja omien kykyjeni tiedostamista. Myös demojen, protojen ja validoinnin parista tuli opittua paljon, erityisesti aikaisen vaiheen MVP:n tuottamisesta, sen arvosta ja hyödyistä. Mahdollisimman nopeasti markkinoille vain.
  Kaikki mitä opin tällä kurssilla, oli hyödyllistä. Olen varma, että erityisesti oman tuotteen tekemisestä, tuottamisesta ja myymisestä tulee olemaan paljon hyötyä minulle tulevaisuudessa.
  Lisäisin muutaman lähiopetuskerran, nimen omaan teoriaa,, tai toiselle puoliskolle esim. paniikki/valmennus loppua kohden vielä projekteille, jolla suunta ei vielä ole täysin selkeä, tai on ongelmia.
  Aion hyödyntää opittua töissä, tulevissa kouluprojekteissa ja omissa projekteissa ja harrastustöissä.
  Suosittelen jokaiselle, jolla on ikinä ollut suunnitteilla tehdä mitään omia projekteja. Harmillisinta kurssissa on, ettei sitä pääse ensimmäisen oppimiskerran jälkeen tekemään uudestaan uudesti opitulla tiedolla.
  Loppulausahduksena, olin erittäin pettynyt omaan tulokseen kurssilla, mutta olin silti tosi tyytyväinen kurssin toteutuksesta, sisällöstä ja sanomasta. Top 3 kursseihin Haaga-Heliassa, missä olen käynyt helposti.

 25. Eija says:

  Opin kurssilla uutta hyödyllistä tietoa sovelluksen kehittämisestä, koodauksesta ja digitaalisen palvelun käyttäjäkokemuksesta.
  Kurssilla olisi voinut olla enemmän lähiopetusta digitaalisten palveluiden teknisestä toteuttamisesta.
  Hyvä ja mielenkiintoinen kurssi.

 26. Samuli Kinnunen says:

  Kurssi oli kaikenkaikkiaan hyvin järjestetty ja todella työelämälähtöinen, mikä oli erittäin opettavaista. Pääsin hyvin haastamaan itseäni, oppimaan uusia tekniikoita ja poistumaan mukavuusalueeltani.Sain myös erittäin tärkeää oppia “oikean elämän” asiakkaiden kanssa toimimisesta, mikä auttaa itseäni aivan varmasti tulevaisuudessa työssä kuin työssä. Kurssilta tehdyistä töistä saatava portfolion täyte on toki suuri hyöty, mutta kurssilta saatu kokonaisvaltainen kokemus oli sitäkin tärkeämpi asia.

 27. Pauliina says:

  Kurssin suurin anti minulle oli tutustuminen WordPressiin. Kurssi myös vahvisti käsitystäni, että myyminen on itselleni vaikeaa.
  Sinänsä tämä on minusta varsinkin digipalveluprofiilin kurssien ehdotonta parhaimmistoa, koska tässä pääsee viimeinkin tekemään jotain oikeasti, eikä kurssia ole helpotettu tarpeettomasti.
  Itse olisin kaivannut työpajatyyppisiä tilaisuuksia, jonne olisi voinut tulla pyörittelemään omaa projektia. Opettajilta tuli kyllä katselmuksissa hyviä ideoita palvelun suhteen, ja Teron tekniikkatuokio oli tosi hyvä.
  Lisäksi alussa voisi vielä painottaa enemmän myynnin saamisen merkitystä arvosanaan, varsinkin kun kurssin opintojaksokuvauksesta sai arvostelusta vähän eri käsityksen. Eikä ehkä kannattaisi alussa niin kovasti hehkuttaa, että ideoikaa vaan vapaasti, kyllä se palvelu sitten jotenkin saadaan toteutettua. Voisi myös kertoa avoimemmin, ettei kurssilla tarvitse tehdä varsinaista palvelua, vaan voi myydä omaa osaamista.
  En viihtynyt kurssilla yhtään vaikka pidinkin ideastamme. Harvoin on työelämässäkään tullut vastaan näin tuskaista projektia. Ensimmäinen puolikas oli henkilökemioista johtuen ihan helvettiä, ja ehkä suurin virheemme oli se, ettei asialle tehty jotain jo aikaisemmin. Ja kun vielä kaiken räpiköimisen jälkeen Winhaan tuli isosta kurssista ruma numero, niin harmittaa, ettemme mekin älynneet hyvissä ajoin, että ryhmämme kannattaisi luopua “ideoinnista” ja palvelumme pyörittelystä tämän kurssin puitteissa, ja hankkia nettisivutoimeksianto, kun sellaisia on ollut tyrkylläkin.
  Ja lopuksi, omalla nimellä annettavat palautteet olisi minusta parempi pyytää vasta arvosanojen antamisen jälkeen.

 28. Tomi says:

  Julkaisin ensimmäistä kertaa sovelluksen, jolle sain yli 1400 latausta. Näistä 20 maksoivat käytöstä. En osannut koodata Unitylla ennen kurssia, mutta opiskelin itse kotona Unityn käyttöä. Kurssilta sain apua monipuoliseen koodaukseen. Myynnin suhteen kurssi antoi avaimet joilla myyntiä voi helpottaa ja myynnin aloitus on nopeampaa.
  Kurssilla voisi käydä vaikeampia koodaamistekniikoita läpi, sillä tällä hetkellä mielestäni oppiminen roikkui aika paljon itsenäisen opiskelun parissa. Kurssin varsinaiset koodaustunnit menivät opetussuunnitelman edellisten pakollisten kurssien kanssa käsikädessä ja oli aika paljon toistoa/kertausta verrattuna niihin.
  Toivon, että keräämäni data myynneistä ja latauksista auttaa tulevaisuudessa työnhaussa ja saisin haastavan työpaikan näillä näytöillä. Suosittelen kurssia kaikille, jotka haluavat laajentaa koodaustaitojaan sekä opetella myymään samalla. Kuitenkin täytyy varautua, että jos on aikaisemmat pakolliset koodausta sisältävät kurssit käynyt kunnialla läpi, niin tunneilla ei ole haastetta itselleen pakolla.

 29. Iiro says:

  Kurssilla tuotteistin esimmäisen palvelun, jonka sain julkaistua myytyä, sekä toimitettua asiakkaalle. Sain myös maksun toimittamastani tuotteesta.
  Kurssilla opin testaamaan ideoitani nopealla tavalla, kuten luomalla laskeutumissivuja, joilla voin testata tuotteeni mieleenkiintoa.
  Uskon että tuotteistamani palvelu ja sen myyminen tulee auttamaan minua työnhaussa.
  Lisäisin kurssille kuitenkin hieman teoriaa siitä, kuinka palveluita voidaan laskuttaa. Kurssia suosittelen kaikille, jotka ovat kiinnostuneet oman palvelun tuottamisesta ja sen myymisestä.

 30. Hanna says:

  – Tein kurssilla ekaa kertaa tiimityön, jossa osallistuin koodaukseen.
  – Julkaisimme ohjelman.
  – Sain maksavia asiakkaita alkukurssista tehdyille räpellyksille, mutta en loppukurssista tiimityönä tehdylle tuotteelle.
  – Soitin kylmäsoittoja, mutta olen tehnyt sitä ennenkin, joten siinä ei ollut mitään uutta.
  – En oppinut protoilusta kovinkaan paljon uutta.
  – Opitun joukossa oli myös hyödyllisiä asioita, mutta turhan paljon myös aiemman osaamisen toistamista.
  – Toivon, että osaamiselle on käyttöä myöhemmin, mutta olisin toivonut kurssin painottuvan toisin, jolloin hyöty olisi ollut suurempi.
  – Kehitysehdotuksia:
  1. Enemmän tukea tiimityön toteutusvaiheessa itse tekniseen toteutukseen.
  2. Vähemmän pelottelua sillä, että kurssi on työläs ja vaikea.
  3. Positiivisempi ja kannustavampi fiilis ohjaustilaisuuksiin, vähemmän osaamattomuuden haukkumista, sarkastisia kommentteja ja outoa huumoria.
  4. Selkeämpi sisältö ja fokusointi.
  5. Mahdollisuus opiskella lähikehityksen vyöhykkeellä ja edetä seuraavalle tasolle – edellyttää osaavamman henkilön jatkuvaa tukea.
  6. Selvitetään kurssin alussa opiskelijoiden taso ja mukautetaan kurssin toteutusta sen mukaan.
  – Toivottavasti pääsen jatkamaan vielä aloittamaamme tiimiprojektia ja hyödyntämään siinä opittuja asioita freelancertyössä.
  – Tiimityön tekeminen oli kivaa ja tiimiläiseni olivat mukavia.
  – Suosittelisin kurssia niille, jotka osaavat jo koodata. En suosittelisi aikuisopiskelijakavereilleni.