English: Create your own project. You can take a company as client and work with students with different backgrounds if you want. Course in Finnish.
Latest course feedback was very good, 4.3 out of 5.
Tatu sent LoRa messages trough 8 floors with minimal power and built a weatherproof sensor.
Jussi, Eino and Saku automated setup for rsyslogd-ELK log analysis and dashbording.
Kirik and group recognized faces with OpenCV and machine learning. And we also had antivirus bypass, movement detection camera for Servula, login with OpenCV face recognition and open source identity management solution.
Presentations 2019 Spring
Final presentations w20 Wed 2019-05-15 at 12:00 in lab pa5004. We’ll finish latest at 19:00, hopefully earlier. This initial timetable is still changing.
1. BillyStat – billiard stats with machine vision
2. SpaceState – watch classroom usage with motion sensors
3. RU@work – WiFi work time logging
4. DoorCam – email warning if all persons in cam are unknown
5. Fog – take multicast computer lab disk imaging to production
Earlier Projects
Earlier, in 2017 Autumn: Does the fire burn, VoiceVoice take my command, Mirror mirror tell me who, Arctic CCM configuration management with Salt, Puppet, Ansible, Chef.
2018 Spring: Fog OS provisioning with images, private Docker Cloud, how much snow, Open source ERP (buy the book), VPN to lab, WiFi Penetration Testing (buy the book or download free ebook).
Course is in Finnish. I’m teaching with Harto Holmström.
Moodle (vaatii Haaga-Helian tunnukset)
Dashboard screenshot by Jussi, Eino and Saku automated setup for rsyslogd-ELK log analysis and dashbording.
Adminstrivia: this page will keep updating during the course.
https://returnofthefog.wordpress.com
Ohessa linkki Fog-projektin toiseen erään!
https://github.com/kristiansyrjanen/billystat/
https://kristiansyrjanen.com/category/billystat/
https://monialakamera.wordpress.com/
Projektimme blogi. Teemme tehdaskamerasta pythonin avulla maalikameran.
RU@work blogi
https://ruatwork.wordpress.com/
RU@work github
https://github.com/ruatwork/ru-work
Opin paljon virtuaalipalvelimien ja linuxin käytöstä jonka koen olevan hyödyllistä hyvin useassa hallinnollisessa työssä. Esitykset olivat kiinnostavia ja aiheita oli eri puolilta tietotekniikkaa. Parasta oli vapaus aiheen ja työtahdin päättämisessä. Suosittelisin kurssia kaikille jotka uskaltavat ottaa vaativan mutta erittäin palkitsevan projektikurssin vastaan.
Opin projektissa Pythonin koodausta, MariaDB:n käyttöä ja projektinhallintaa. Mielestäni projektihallintataidot olivat hyödyllisimpiä itseni kannalta. Oli oikeastaan eka oikea projekti, jota tein (ja johdin). Esitykset olivat kiinnostavia. Tulen jatkossa hyödyntämään projektinhallintataitoja työelämässä varmasti. Suosittelisin kurssia kelle vain.
Opin paljon uuutta, en ollut aiemmin ollut missään tekemisissä tekoälyjen tai kuvantunnistusohjelmien kanssa ja aihe oli mielestäni kiinnostava. Opin myös hyvää projektinhallinta projektin edetessä. Kaikkien esitykset olivat mielestäni kiinnostavia ja oli kiva nähdä mitä muut olivat tehneet samassa ajassa ja esiintymisestä on todennäköisesti vain hyötyä työelämää varten. Parasta kurssissa oli se, että opiskelijoilla oli erittäin vapaat kädet, saivat viedä projektiaan siihen suuntaan mihin halusivat ja saivat apua tarvittaessa. Huonoja puolia tuskin nyt keksii. Todennäköisesti oppimistani taidoista on tulevaisuudessa hyötyä töissä ja tulevaisuudessa, sillä tekoäly on tulevaisuutta. Viihdyin kurssilla erittäin hyvin, hyvä kurssi mielestäni kaikin puolin ja suosittelisin kurssia kaikille, opiskelijoille varsinkin. Yksi parhaista projektikursseista millä olen ollut.
Kurssi oli todella mielenkiintoinen, koska sai periaatteessa vapaat kädet luoda jotain omaa. Olin koodannut pelkästään koodauksen introkurssilla aikaisemmin ja tällä kurssilla pääsin kirjoittamaan Pythonia todella paljon. Pythonin jonkinlaisesta osaamisesta on ainakin hyötyä tulevaisuudessa.
Yleisesti ottaen yksi Haaga-Helian parhaista kursseista, mutta vie todella paljon aikaa, kuten mikä tahansa oikea projekti vie.
Parannusehdotuksena olisi yrittää muuttaa moniala(infra) 15op kurssiksi, kuten muiden monialat ovat.
Suosittelen kurssia, mutta ei sillä ole mitään väliä, koska moniala on yksi infran pakollisista kursseista.
Opin ihan kiitettävästi ongelman ratkaisusta ja tiimityöskentelystä. Projektissa oli paljon ylä- ja alamäkiä, joten katson kiitettäväksi että suoriuduin loppuun asti.
Todennäköisesti tulen hyödyntämään oppimaani tulevassa projektissa kotona. Nvidia julkaisi juuri kilpailijan Raspille ja sitä ajattelin testailla kotona, myöskin objektitunnistukseen.
Kaikki Yoloon liittyvä oli uutta.
Esitykset olivat kiinnostavia, mielenkiintoista nähdä miten muilla projekteilla meni, kun tällä kurssilla kuitenkin vietetään suurin aika ihan oman ryhmän kesken.
Minulla oli kurssin aikana paljon vaikeuksia, mutta selviydyin. En tiedä viihdyinkö, mutta olen tyytyväinen että sain suoritettua kurssin loppuun.
Olisi ollut kiva jos kurssilla olisi ollut jonkinlainen vieraileva puhuja kertomassa jostain projektista ja oikeista tiimityöskentelykokemuksista.
Kurssi oli todella stressaava, mutta ihan mukava siinä mielessä että sai vapaasti tehdä omaa projektia ilman liikaa ohjausta.
Harmillisesti kurssin alussa projektin ideointivaiheessa omat ideat olivat ohjaajien mielestä huonoja, mutta myöhemmin kun toinen aihe josta ohjaajat tuntuivat tykkäävän oli jo valittu ja aloitettu niin alkuperäinen idea olisikin heidän mielestään ollut parempi. Tämä vei paljon innostusta ja motivaatiota projektista. Projektimme ei ollut ainut jossa toisen ohjaajan mielipide projektista tai sen etenemisestä muuttui useaan kertaan.
Itselle FOG oli täysin uusi aluevaltaus, ja aikaisempaa kokemusta levykuvista ei ollut mikäli Linux-livetikkua ei lasketa. Tulikin perehdyttyä FOGin sielunelämään tarkemmin ja omalla tavallaan oli virkistävää myös tehdä jotain ei-niin-koodauspohjaista. Paljon myös päälliköintiin liittyviä asioita tuli tehtyä ensi kertaa, toki osittain vain nimellisesti. Isoimpana tekijänä motivaatioon ja viihtyvyyteen kurssilla oli kuitenkin oma projektitiimi, ja varmasti ryhmätyötaidot kantavat työelämässäkin pitkälle kurssilta opittuina asioina.
Vaikka kurssia suosittelenkin kaikille, haluaisin ottaa kantaa siihen että välillä tuntui että olimme täydessä ristitulessa sen suhteen mitä meiltä toivottiin/haluttiin ja se ei helpota työskentelyä. Ehkä hieman enemmän ohjausta olisi myös hyvä, välillä ehkä liian vapaat kädet-meininki..
Kaiken kaikkiaan tärkeä kurssi, josta saa paljon irti ryhmänsä kanssa!
https://returnofthefog.wordpress.com/
Kurssilla tuli opittua aika paljon, päällimmäisenä omaan projektiin liittyen työsuunnitelman ja työajanseurannan tärkeys, sekä python-koodausta aika runsaasti. Opitut taidot tulevat varmasti käyttöön tulevaisuudessakin.
Esitykset olivat ihan jees, oli mukavaa nähdä miten kurssin alussa esitellyt projektit olivat loppujenlopuksi edistyneet, ja muilta saatu palaute on aina mukavaa (vaikkei kukaan olekaan kai jatkamassa projektia jatkokehityksen merkeissä).
Oman projektin voi tosiaan laittaa ylpeänä portfolioon!
Kokonaisuudessa kurssi on ihan jees, jos löytää aiheen joka kiinnostaa eikä hommat lopu kesken.
Kiva ja viihdyttävä kurssi kaikessa kokonaisuudessaan. Turhaa teoriaa ei ollut, vaan kurssilla lähdettiin heti ensimmäisestä päivästä alkaen tekemään oikeita hommia. Itselläni ei ollut aiempaa kokemusta levyhallintaan käytettävistä järjestelemistä, joten FOG oli täysin uusi aluevaltaus. Opin paljon aiheesta ja uskon, että oppimiani taitoja voi käyttää myös muissa levynhallintajärjestelmissä. Ryhmien esitykset olivat kiinnostavia ja oli mukava nähdä, että jokaisella ryhmällä oli jonkinlainen demo esiteltävänä. Suosittelen kurssia lämpimästi. 🙂
Sain lisää hyvää kokemusta projektityöskentelystä. Osaan käyttää Yoloa, joka oli projektini aihe ja ennen kurssia minulla ei ollut siitä aikaisempaa kokemusta. Jokaisen ryhmän esitykset olivat mielenkiintoisia ja kattavia ja demot olivat hyviä. Ohjaustunnit olivat hyviä ja ohjausta sai aina kun tarvitsi. Ohjaustunteja voisi koittaa kuitenkin pitää joka viikko. Suosittelen kurssia muille opiskelijoille, sillä mielestäni oli hauska tehdä projekti, joka alotettiin käytännössä tyhjästä ja sai itse keksiä aiheen ja tehdä projektia omaan tahtiin.
* Opin käyttämään YoloV3, OpenCV3, Pythonia sekä Tkinteriä. En ollut aikaisemmin käyttänyt mitään näistä aiemmin mainituista asioista.
* Tottakai oli hyödyllistä, python on erittäin hyvä ohjelmointi kieli josta on varmasti paljon käyttöä tulevaisuudessa, OpenCV:stä ja Yolo:sta en ole niinkään varma.
* Gitistä sekä Dockeria lukuunottamatta kaikki kurssin aikana käyttämät tekniikat olivat sellaisia joita en ollut aikaisemmin käyttänyt. Tämän takia kurssi oli erittäin haastava.
* Esitykset olivat loistavia ja odotin innolla että mitä muut ryhmät olivat saaneet aikaiseksi. Omasta mielestä FOG-projekti oli erittäin onnistunut.
* Kurssin hyvä sekä huono puoli oli mielestäni se että saimme valita itse projektin aiheen. Siinä on suurena mahdollisuutena haukata aivan liian suuri pala mutta hyvällä projektin hallinnalla saa paljon aikaiseksi. Toivoisin muutosta noppien määrää mitä kurssista saa.
* Sain kokonaisen projektin tehtyä projektiryhmän kanssa jonka voin ilomielin lisätä omaan portfolioon.
* Pythonia aion käyttää ehdottomasti työelämässä, jos vain mahdollista.
* Kurssi oli miellyttävä ja samalla haastava. Koki tehneensä töitä päästäkseen haluttuun lopputulokseen.
* Kurssi on pakollinen mutta kuitenkin suosittelen sitä kaikille infra opiskelijoille.
Koin kurssin olevan mielenkiintoinen.
Kurssin aikana tuli opittua monia uusia asioita, kuten iot laitteiden kanssa parissa työskentely. Ennen kurssia minulla ei ollut mitään ideaa siitä miten IOT laitteet toimivat.
Pidin muiden esityksiä erityisen kiinnostavina ja oli hienoa nähdä kuinka muut oppilaat olivat saaneet onnistumisia.
En hirveästi arvostanut tapaa, jolla Tero vaikutti opiskelijoiden projekti ideoihin. Uskon opiskelijoiden kuuluu itse päättää omat projektinsa ja opettaja voi auttaa ja kehittää ideaa parhaan mukaan. Teron tapauksessa hän lyttäsi kaikki ideat jotka eivät vaikuttaneet hänen mielestään kiinnostavilta, vaikka aihe olisi ollut opiskelijoille erittäin hyödyllinen ja kiinnostava.
Opin ehdottomasti uutta. Aiheemme oli objektin tunnistusta livekuvasta, emmekä ole työskennelleet AIn parissa aikasemmin. YOLOon ja openCVseen tuli hyvä katsaus, sekä käytännön ote.
Itsenäisellä (ilman ns. valmiita askelia/ohjeita) projektityöskentelyllä tiimissä on varmasti painoarvoa tulevaisuudessa. Tärkeitä ryhmätyöskentely taitoja on tullut parannettua
Esitykset olivat mielenkiintoisia ja todella hauska nähdä miten muut tiimit ovat päässeet tavoitteisiinsa ja millä tavoin. Esityksien pitäminen on hyvä asia.
Portfolioon tuli täytettä ja meidän projektiamme voi varmasti mainostaa tulevaisuudessa esim. työnhaussa tai vastaavassa.
Itse kurssi on hyvä näin koulutuksen loppuvaiheessa ja saa “oikeasta” projektityöskentelystä hyvän kuvan. Itse koulutusohjelmassa on parannettavaa. Tätä aikaisemmin on kaksi about samanlaista kurssia, joissa toteutetaan jonkulainen projekti. Joten tuli semmoinen fiilis, että tehdään taas yksi kurssi ilman kummempaa ohjausta. Jos nämä edelliset kurssit toteutettaisiin erillailla tai jätettäisiin tämä kurssi viimeiseksi “grande finaaliksi” ja ainoaksi tämän tason projektikurssiksi, vältettäisiin tätä toistoa. Ehdottomasti koodaamiskurssi ennen tätä pitäisi olla pohjalla.
You really make it seem so easy with your presentation but I find this
topic to be actually something that I think I would never understand.
It seems too complex and very broad for me. I am looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!