Keksi ja koodaa oma Android-ohjelma. JavaScriptilla. Julkaise Google Playssa.
Aiemmilla kursseilla menestyivät Cordovalla toteutetut Laurin Times Table Grid Game (yli 50 000 asennusta), Villen Hirsipuu Suomi (yli 10 000 asennusta) ja Elmon SuomiSanakirja (yli 10 000 asennusta).
Jos voitat Laurin kurssityöllään saamat 50 000 latausta, saat automaattisesti vitosen. Ja saa sen vitosen vähemmälläkin…
Update: Kursi pidetään toiveiden mukaisesti kokonaan JavaScriptillä. Sovimme tästä juuri toisen opettajan, Juha Hinkulan kanssa.
Tämä sivu päivittyy kurssin lähestyessä. Aikataulu ja tietoa valituista työvälineistä tulee lähempänä kurssin alkua.
Ennakkotietoa
Mobiilituotekehitys bus4tn008-6 kestää koko syksyn 2016, periodit 4p ja 5p. Sen laajuus on 6 op.
Cordovalla voit tehdä ohjelmasi kuin weppisivun. Tekniikoina ovat tutut JavaScript, HTML ja CSS. Laiterajapinnat toimivat silti: Kamera, kiihtyvyys, GPS-paikannus, osoitekirja, SQL, tiedostojen tallennus… Ja koko homman voi paketoida ohjelmaksi vaikkapa Google Playhin.
Katso myös Mobiilituotekehitys-kurssin palautetta.
Cordova-osuuden aiheita
Hello Cordova World Mikä on Cordova, Cordova vs natiivi Dalvik Java. Weppisivuharjoitus (HTML+CSS+JS). Cordovan asennus Linuxiin ja Windowsiin, Hello World. Nopea kehitys Firefoxilla ja Firebugilla.
Tärkeimpiä kirjastoja JQuery Javascript, Bootstrap CSS. Ajan salliessa myös kirjastoja ja tekniikoita erityistarkoituksiin.
Laiterajapinnat Cordovassa Mikä toimii, mikä ei. Kamera, kiihtyvyys, paikannus, osoitekirja, SQL, tiedostojen tallennus. Tekniikoita ongelmien ohittamiseksi.
Kotiläksyn palautus
Jokaisesta ohjelmasta oma sivu.
- Nimi
- Yhden lauseen kuvaus
- Status (ei toimi / alpha / beta / release)
- Ruutukaappaus
- Lisenssi (suositus: GPL v2)
- APK-asennuspaketti
- Lähdekoodi (zip tai tar.gz. Kokeile, että ohjelmasi voi helposti kääntää tästä koodista.)
- Kuvaus siitä, miten ohjelma teknisesti toimii
- Linkit kaikkiin lähteisiin, kuten käytettyihin kirjastoihin, esimerkkikoodeihin, standardeihin ja tähän kurssiin
Sivun perusteella jokaisen kaduntallaajan pitää heti ymmärtää, mitä ohjelma tekee. Sivut saa kirjoittaa suomeksi tai englanniksi.
Statusvaihtoehdot ovat “ei toimi” (vielä), alpha eli vain ohjelmoijille, beta eli kaikki voivat etsiä bugeja ja release eli valmis.
Linkkejä omiin kurssilaisten omiin kännykkäohjelmiin saa laittaa tämän sivun kommentteihin. Muistathan linkittää myös kurssiin.
Kotitehtävät saa julkaista missä haluaa ja palauttaa linkin Moodleen (edellyttää kirjautumista). Näin portfoliosi kasvaa samalla. Jos et jostain syystä uskalla tai muuten halua julkaista, voit palauttaa tehtävät weppiin esim. salasanan taakse ja jakaa salasanan kurssilaisille, mutta julkaisu tietysti kannattaa. Tehtävät voi palauttaa ainoastaan weppisivuina (HTML). Ilmaista kotisivutilaa saa GitHub.com:sta ja maksutonta mainosrahoitteista WordPress.com:sta.
Cordova-osion tehtävänannot tulevat kommentteina tämän aikataulusivun loppuun.